Jalapeño burger s cibuľovými krúžkami
Jalapeño burger s cibuľovými krúžkami to je niekoľko vrstiev rôznych chutí, ktoré sa prepoja do dokonalého celku. Milovníci burgeru si určite prídu na svoje. A hoci za tým stojí možno trochu pracnejšia príprava, oplatí sa dodržať ju dôsledne.
Na cibuľové krúžky
5 ksväčšia cibuľa
300 mlsvetlé pivo
200 mlmlieko
2 ksvajcia
250 mlhladká múka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
rastlinný olej na smaženie
Na burger
4 kshovädzie mleté mäso (4 x 150 g)
2 PLsterilizované papričky jalapeños
4 kshamburgerová žemľa
listový šalát
červená cibuľa
rozpustené maslo
4 plátkycheddar syr
kečup
Postup
Na cibuľové krúžky cibule olúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Tie rozoberieme na jednotlivé kolieska. Do misky vlejeme pivo a mlieko, pridáme žĺtky a všetko prešľaháme. Postupne vmiešame múku. Cestíčko dochutíme soľou, korením a nakoniec do neho zľahka zapracujeme sneh, ktorý si pripravíme vyšľahaním bielkov do tuha.
Cibuľové krúžky postupne namáčame do cestíčka a vo vyššej vrstve oleja ich smažíme do zlatista. Prebytočný olej necháme odtiecť na papierovú utierku. Uchovávame v teple. Mleté mäso a nasekané papričky dáme do misky a dôkladne prepracujeme. Z mäsovej zmesi potom vytvarujeme 4 burgery s hmotnosťou približne 150 g.
Žemle prepolíme a šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Polovice žemlí potrieme rozpusteným maslom, položíme reznou stranou na gril a opečieme ich. Mäso sprudka z každej strany grilujeme asi 2 minúty. Tesne pred koncom grilovania dáme na každú porciu plátok cheddaru, krátko opečieme, stiahneme z grilu a necháme chvíľu odpočívať.
Medzitým na spodnú časť žemlí natrieme kečup, rozložíme listy šalátu, uložíme grilované mäso s cheddarom, kolieska nakrájanej červenej cibule a niekoľko koliesok cibuľových krúžkov. Znovu pokvapkáme kečupom a priklopíme druhou polovicou žemle. Podávame aj so zvyšnými cibuľovými krúžkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre