Jarná polievka so strateným vajíčkom

Jarná polievka so strateným vajíčkom

Jarná polievka so strateným vajíčkom obsahuje svieže suroviny dekorované čerstvou pažítkou. Extra jednoduchá a rýchla polievka vyzerá a chutí jednoducho skvele.

Ingrediencie

  • 400 gmrazený hrášok

  • 4 ksjarná cibuľka

  • 20 gmaslo

  • 3 hrsťbaby špenát

  • 1 lzeleninový vývar

  • 2 PLlístky žeruchy

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLocot

  • 4 ksvajcia

  • čerstvá pažítka a smažená cibuľka na ozdobu

Postup

  1. Mrazený hrášok necháme povoliť. Jarné cibuľky nakrájame na kolieska. V hrnci na polievku rozpustíme maslo, vsypeme cibuľky a za občasného miešania ich necháme zmäknúť.

  2. Pridáme listový špenát a necháme ho zmäknúť. Potom zalejeme vývarom a privedieme k varu. Vsypeme hrášok a žeruchu. Hrniec odstavíme z tepla a polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením.

  3. V kastróliku privedieme k varu vodu s octom. Teplotu znížime tak, aby voda jemne bublala. Po jednom do nej vyklepneme vajcia. Ihneď po ponorení vajíčka do vody obalíme žĺtok bielkom pomocou lyžice. Vajcia varíme 3 až 4 minúty. Potom ich z vody vyberieme dierovanou naberačkou. Servírujeme ich v polievke a posypeme nakrájanou pažítkou a smaženou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.