Jarné rizoto s hráškovými strukmi

Jarné rizoto s hráškovými strukmi

Jarné jedlá sú väčšinou plné čerstvých a sezónnych surovín, ktoré vás nabudia a doplnia energiu potrebnú po dlhom zimnom období. Chutné jarné rizoto s hráškovými strúčikmi si istotne radi pripravíte na obed či na večeru. Jeho chuť je delikátna a jeho vôňa vás prenesie na slnkom zaliate miesto, kde si toto skvelé jedlo môžete pokojne vychutnať.

Ingrediencie

  • 60 ghrachové struky

  • soľ

  • 2 PLolivový olej

  • 2 ksšalotka

  • 300 gryža na rizoto

  • 200 mlbiele víno

  • mleté čierne korenie

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 80 gprosciutto

  • 100 gzelený hrášok

  • 50 gmaslo

  • 120 gstrúhaný parmezán

Postup

  1. Hráškové struky dáme na minútu povariť do vriacej osolenej vody, potom ich precedíme, schladíme pod studenou vodou a odložíme na bok. V hrnci so hrubým dnom orestujeme na oleji nakrájanú šalotku.

  2. Do hrnca prisypeme ryžu, prilejeme víno a zvýšime teplotu. Za stáleho miešania počkáme, až sa odparí všetko víno a vsiakne do ryže. Potom ochutíme soľou a korením a začneme po častiach prilievať vývar. Zmiernime teplotu, aby sa ryža nevarila príliš prudko.

  3. Medzitým opečieme na suchej rozpálenej panvici plátky prosciutta z oboch strán do chrumkava. Opečené plátky polámeme na menšie kúsky. Do rizota pridáme hrášok, vmiešame parmezán a maslo a oboje necháme rozpustiť. Nakoniec do rizota pridáme hráškové struky a opečené prosciutto. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.