Jarné rizoto s hráškovými strukmi
Jarné jedlá sú väčšinou plné čerstvých a sezónnych surovín, ktoré vás nabudia a doplnia energiu potrebnú po dlhom zimnom období. Chutné jarné rizoto s hráškovými strúčikmi si istotne radi pripravíte na obed či na večeru. Jeho chuť je delikátna a jeho vôňa vás prenesie na slnkom zaliate miesto, kde si toto skvelé jedlo môžete pokojne vychutnať.
Ingrediencie
60 ghrachové struky
soľ
2 PLolivový olej
2 ksšalotka
300 gryža na rizoto
200 mlbiele víno
mleté čierne korenie
800 mlzeleninový vývar
80 gprosciutto
100 gzelený hrášok
50 gmaslo
120 gstrúhaný parmezán
Postup
Hráškové struky dáme na minútu povariť do vriacej osolenej vody, potom ich precedíme, schladíme pod studenou vodou a odložíme na bok. V hrnci so hrubým dnom orestujeme na oleji nakrájanú šalotku.
Do hrnca prisypeme ryžu, prilejeme víno a zvýšime teplotu. Za stáleho miešania počkáme, až sa odparí všetko víno a vsiakne do ryže. Potom ochutíme soľou a korením a začneme po častiach prilievať vývar. Zmiernime teplotu, aby sa ryža nevarila príliš prudko.
Medzitým opečieme na suchej rozpálenej panvici plátky prosciutta z oboch strán do chrumkava. Opečené plátky polámeme na menšie kúsky. Do rizota pridáme hrášok, vmiešame parmezán a maslo a oboje necháme rozpustiť. Nakoniec do rizota pridáme hráškové struky a opečené prosciutto. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre