Jaternice s kapustovými zemiakmi

Jaternice s kapustovými zemiakmi

Bez jaterníc sa nezaobíde žiadna domáca zabíjačka. Ak toto tradičné jedlo ozvláštnite zaujímavou prílohou a klasický krajec chlebíka nahradíte, nebudete ľutovať. Jaternice so zapekanými kapustovými zemiakmi ocení každý, kto si rád pochutí na mäsových špecialitách.

Ingrediencie

  • 800 gzemiaky

  • 1 ČLsoľ

  • 100 mlmlieko

  • 200 gslanina nakrájaná na drobné kocky

  • 1 kscibuľa nakrájaná na malé kúsky

  • 1/2 ČLcelá rasca

  • 300 gkyslá kapusta

  • 2 PLolej

  • 4 ksjaternica

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme zemiaky do mäkka, rozpučíme, pridáme trochu mlieka a rozmiešame na kašu. Podľa chuti osolíme. Slaninu s cibuľou opečieme na panvici do zlatista.

  2. Tukom vypečeným zo slaniny vymastíme zapekaciu misku a na dno navrstvíme polovicu zemiakov, pridáme vrstvu slaniny s cibuľou a kyslú kapustu dochutenú rascou, ukončíme to vrstvou z druhej polovice zemiakov. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.

  3. Na rozohriatom oleji na panvici pozvoľna opečieme jaternice. Podávame spolu s kapustovými zemiakmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.