Jaternice s kapustovými zemiakmi
Bez jaterníc sa nezaobíde žiadna domáca zabíjačka. Ak toto tradičné jedlo ozvláštnite zaujímavou prílohou a klasický krajec chlebíka nahradíte, nebudete ľutovať. Jaternice so zapekanými kapustovými zemiakmi ocení každý, kto si rád pochutí na mäsových špecialitách.
Ingrediencie
800 gzemiaky
1 ČLsoľ
100 mlmlieko
200 gslanina nakrájaná na drobné kocky
1 kscibuľa nakrájaná na malé kúsky
1/2 ČLcelá rasca
300 gkyslá kapusta
2 PLolej
4 ksjaternica
Postup
V osolenej vode uvaríme zemiaky do mäkka, rozpučíme, pridáme trochu mlieka a rozmiešame na kašu. Podľa chuti osolíme. Slaninu s cibuľou opečieme na panvici do zlatista.
Tukom vypečeným zo slaniny vymastíme zapekaciu misku a na dno navrstvíme polovicu zemiakov, pridáme vrstvu slaniny s cibuľou a kyslú kapustu dochutenú rascou, ukončíme to vrstvou z druhej polovice zemiakov. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.
Na rozohriatom oleji na panvici pozvoľna opečieme jaternice. Podávame spolu s kapustovými zemiakmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre