Zdroj: Marek Bartoš, sevruga.cz
Jednoduché tenké špagety s citrónovou omáčkou
Sú rýchlo pripravené a chutia naozaj skvelo. Vyskúšajte!
Ingrediencie
500 gtenké špagety (Tagliolini)
1 kschemicky neošetrený citrón
80 gmaslo studené
hrsť lístkov čerstvá bazalka
80 gparmezán
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup
Vo vriacej osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale, na tzv. al dente.
Zlejte ich, ale 50 ml vody ponechajte a vlejte ju do panvice.
Cestoviny odložte, do panvice k vode pridajte nastrúhanú kôru z polovice citróna, šťavu z celého citróna, priveďte do varu, premiešajte a odstavte.
Vmiešajte do zmesi kocky studeného masla, zahustí ju a vznikne hladká emulzia.
Do panvice pridajte zliate cestoviny, lístky bazalky nasekané na rezančeky a premiešajte s omáčkou.
Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Podávajte posypané strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre