Jednoduché tiramisu
Nechajte sa zviesť sladučkým dezertom. Jednoduché tiramisu vás presvedčí lahodnou krémovou konzistenciu, ale aj chuťou kávy a amaretta. Šálka espressa k tomu je nevyhnutnosťou.
Na krém
60 gkrupicový cukor
63 gpasterizované žĺtky
375 gmascarpone
250 g40 % smotana na šľahanie
Na piškótovú vrstvu
50 gkrupicový cukor
200 mluvarená silná káva
88 mllikér amaretto
200 gcukrárske podlhovasté piškóty
kakao na posypanie
Postup
Do rajnice nalejeme trochu vody, vsypeme polovicu cukru, zahrejeme a miešame do rozpustenia.
Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, prilejeme pripravený cukrový rozvar a ďalej šľaháme. Po častiach vmiešame mascarpone a smotanu vyšľahanú na šľahačku.
Z cukru, kávy a amaretta pripravíme zmes, do ktorej postupne namáčame piškóty a uložíme ich na dno okrúhlej formy.
Na piškóty nanesieme krém, uložíme opäť vrstvu piškót, pridáme krém a uhladíme. Zvyšným krémom pomocou cukrárskeho vrecka dezert ozdobíme, posypeme kakaom a uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre