Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Nechajte sa zviesť sladučkým dezertom. Jednoduché tiramisu vás presvedčí lahodnou krémovou konzistenciu, ale aj chuťou kávy a amaretta. Šálka espressa k tomu je nevyhnutnosťou.

Na krém

  • 60 gkrupicový cukor

  • 63 gpasterizované žĺtky

  • 375 gmascarpone

  • 250 g40 % smotana na šľahanie

Na piškótovú vrstvu

  • 50 gkrupicový cukor

  • 200 mluvarená silná káva

  • 88 mllikér amaretto

  • 200 gcukrárske podlhovasté piškóty

  • kakao na posypanie

Postup

  1. Do rajnice nalejeme trochu vody, vsypeme polovicu cukru, zahrejeme a miešame do rozpustenia.

  2. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, prilejeme pripravený cukrový rozvar a ďalej šľaháme. Po častiach vmiešame mascarpone a smotanu vyšľahanú na šľahačku.

  3. Z cukru, kávy a amaretta pripravíme zmes, do ktorej postupne namáčame piškóty a uložíme ich na dno okrúhlej formy.

  4. Na piškóty nanesieme krém, uložíme opäť vrstvu piškót, pridáme krém a uhladíme. Zvyšným krémom pomocou cukrárskeho vrecka dezert ozdobíme, posypeme kakaom a uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.