Jemné pečené kuracie stehná s citrónom

Jemné pečené kuracie stehná s citrónom

Jemné pečené kuracie stehná s citrónom vám určite zachutia vďaka šťavnatému mäsku, za jemnosť ktorého môže jogurtová marináda. Spolu s opečenými plátkami citróna je to dokonalá chuťová explózia.

Ingrediencie

  • 200 gbiely jogurt

  • 1 ČLsušené oregano

  • 1 ČLsušený tymián

  • 1 ČLsušená kurkuma

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 800 gkuracie stehná

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 3 ksbio citrón

  • 5 PLextra panenský olivový olej

  • 4 vetvičkyčerstvé oregano

  • 400 gryža (napríklad typu Basmati)

  • 6 vetvičiekčerstvý koriander

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Biely jogurt zmiešame so sušeným oreganom, tymiánom a mletou kurkumou. Vmiešame prelisovaný cesnak.

  2. Kuracie mäso dáme do misky, osolíme a okoreníme ho. Jogurtovú zmes potom nalejeme ka kuracie stehná, poriadne ich potrieme a necháme chvíľu marinovať.

  3. Mäso preložíme do pekáča a navrch nastrúhame citrónovú kôru. Potom pokvapkáme šťavou z citróna a olivovým olejom.

  4. K mäsu pridáme plátky citróna a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 70 minút. V priebehu pečenia mäso priebežne otáčame.

  5. Pár minút pred koncom pečenia mäso posypeme oreganom otrhaným od stoniek. Ryžu orestujeme na olivovom oleji.

  6. Po 2 minútach zalejeme 600 ml vody, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 12 minút. Potom odstavíme a necháme 12 minút dôjsť. Ozdobíme koriandrom a nakrájanou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.