Jemné pečené kuracie stehná s citrónom
Jemné pečené kuracie stehná s citrónom vám určite zachutia vďaka šťavnatému mäsku, za jemnosť ktorého môže jogurtová marináda. Spolu s opečenými plátkami citróna je to dokonalá chuťová explózia.
Ingrediencie
200 gbiely jogurt
1 ČLsušené oregano
1 ČLsušený tymián
1 ČLsušená kurkuma
6 strúčikovcesnaku
800 gkuracie stehná
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
3 ksbio citrón
5 PLextra panenský olivový olej
4 vetvičkyčerstvé oregano
400 gryža (napríklad typu Basmati)
6 vetvičiekčerstvý koriander
1 ksjarná cibuľka
Postup
Biely jogurt zmiešame so sušeným oreganom, tymiánom a mletou kurkumou. Vmiešame prelisovaný cesnak.
Kuracie mäso dáme do misky, osolíme a okoreníme ho. Jogurtovú zmes potom nalejeme ka kuracie stehná, poriadne ich potrieme a necháme chvíľu marinovať.
Mäso preložíme do pekáča a navrch nastrúhame citrónovú kôru. Potom pokvapkáme šťavou z citróna a olivovým olejom.
K mäsu pridáme plátky citróna a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 70 minút. V priebehu pečenia mäso priebežne otáčame.
Pár minút pred koncom pečenia mäso posypeme oreganom otrhaným od stoniek. Ryžu orestujeme na olivovom oleji.
Po 2 minútach zalejeme 600 ml vody, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 12 minút. Potom odstavíme a necháme 12 minút dôjsť. Ozdobíme koriandrom a nakrájanou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre