Jemný guláš s hubami

Zdroj: Shutterstock

Jemný guláš s hubami

Nie je nič lepšie, ako čerstvé huby v spojení s lahodným gulášom.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa väčšia

  • 600 gčerstvé lesné huby (hubová zmes)

  • 5 PLmasť (alebo olej)

  • 800g menšie zemiaky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • bobkový list

  • mletá rasca

  • nové korenie

  • 3vetvičky tymián

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno, huby nakrájame na plátky.

  2. V kotlíku rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a necháme zosklovatieť.

  3. Pridáme huby, spoločne restujeme asi päť minút, zalejeme pol litrom vody a privedieme do varu.

  4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na veľké kocky a pridáme do kotlíka.

  5. Guláš ochutíme soľou, korením, bobkovým listom a piatimi guľôčkami nového korenia.

  6. Potom všetko na miernom plameni varíme asi tridsať minút.

  7. Keď zemiaky zmäknú, prisypeme lístky tymiánu.

  8. Môžeme podávať s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Bezlepkové jedlá
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.