Zdroj: Shutterstock
Jemný guláš s hubami
Nie je nič lepšie, ako čerstvé huby v spojení s lahodným gulášom.
Ingrediencie
2 kscibuľa väčšia
600 gčerstvé lesné huby (hubová zmes)
5 PLmasť (alebo olej)
800g menšie zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
mletá rasca
nové korenie
3vetvičky tymián
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno, huby nakrájame na plátky.
V kotlíku rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a necháme zosklovatieť.
Pridáme huby, spoločne restujeme asi päť minút, zalejeme pol litrom vody a privedieme do varu.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na veľké kocky a pridáme do kotlíka.
Guláš ochutíme soľou, korením, bobkovým listom a piatimi guľôčkami nového korenia.
Potom všetko na miernom plameni varíme asi tridsať minút.
Keď zemiaky zmäknú, prisypeme lístky tymiánu.
Môžeme podávať s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre