Jihlavská polievka na kyslo

Jihlavská polievka na kyslo

Pri príprave tejto polievky sa neobídete bez cmaru. Jihlavská polievka na kyslo je jemnejšou a menej kyslou verziou polievok, ktoré výrazne chutia a voňajú octom. Nezabudnite do polievky pridať kôpor, dodáva jej tú správnu chuť.

Ingrediencie

  • 700 gzemiaky

  • celá rasca

  • soľ

  • 100 gmaslo

  • 100 ghladká múka

  • 2000 mlcmar

  • 120 gúdené bravčové plece alebo krkovica

  • kôpor podľa chuti

  • 8 ksvajcia

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na kocky a spolu s rascou a soľou ich uvaríme do mäkka.

  2. Maslo s múkou rozmiešame v hrnci a na miernom ohni rozmiešame zásmažku. Pridáme trochu vody zo zemiakov, rozmiešame, prilejeme cmar a dôkladne premiešame. Nakoniec prisypeme kocky údeného mäsa a polievku privedieme k varu.

  3. Polievku ochutíme rascou, kôprovou vňaťou a necháme chvíľu pobublávať. Vajcia postupne rozklepneme do polievky a približne 4 minúty povaríme.

  4. Dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný kôpor a podávame napríklad s chrumkavými krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Česká republika

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.