Jihlavská polievka na kyslo
Pri príprave tejto polievky sa neobídete bez cmaru. Jihlavská polievka na kyslo je jemnejšou a menej kyslou verziou polievok, ktoré výrazne chutia a voňajú octom. Nezabudnite do polievky pridať kôpor, dodáva jej tú správnu chuť.
Ingrediencie
700 gzemiaky
celá rasca
soľ
100 gmaslo
100 ghladká múka
2000 mlcmar
120 gúdené bravčové plece alebo krkovica
kôpor podľa chuti
8 ksvajcia
mleté čierne korenie
Postup
Zemiaky nakrájame na kocky a spolu s rascou a soľou ich uvaríme do mäkka.
Maslo s múkou rozmiešame v hrnci a na miernom ohni rozmiešame zásmažku. Pridáme trochu vody zo zemiakov, rozmiešame, prilejeme cmar a dôkladne premiešame. Nakoniec prisypeme kocky údeného mäsa a polievku privedieme k varu.
Polievku ochutíme rascou, kôprovou vňaťou a necháme chvíľu pobublávať. Vajcia postupne rozklepneme do polievky a približne 4 minúty povaríme.
Dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný kôpor a podávame napríklad s chrumkavými krutónmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre