Jogurtový pohár s ríbezľami a egrešmi
Dezerty v pohároch väčšinou vyvolajú záujem všetkých milovníkov sladkých dobrôt. Tieto nepečené dezerty sa skvele hodia ako osvieženie počas horúceho letného dňa, ale aj na sviatočné príležitosti, kedy pokojne zaujmú aj miesto torty. Vyskúšajte letnú verziu ako zo záhrady a jogurtový pohár s ríbezľami a egrešmi vám zaručene osladí deň.
Ingrediencie
200 gčervené ríbezle
200 gegreše
400 mlvoda
10 gželatína
40 gkrupicový cukor
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
200 gnízkotučný biely jogurt
20 gmed
červené ríbezle na ozdobenie
Postup
Ríbezle a egreš očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať.
Želatínu rozmiešame v studenej vode a necháme asi 5 minút napučať. Potom ju zohrejeme takmer k bodu varu a odstavíme. Ochutíme cukrom a citrónovou šťavou.
Do pohárov alebo misiek dáme na dno ríbezle a zalejeme ich želatínou tak, aby boli ponorené. Necháme stuhnúť v chladničke. Potom dáme vrstvu egrešov a zalejeme zvyšnou želatínou. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
Jogurt zmiešame s medom a navrstvíme ho do pohárov, ozdobíme ríbezľami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre