Jogurtový pohár s ríbezľami a egrešmi

Jogurtový pohár s ríbezľami a egrešmi

Dezerty v pohároch väčšinou vyvolajú záujem všetkých milovníkov sladkých dobrôt. Tieto nepečené dezerty sa skvele hodia ako osvieženie počas horúceho letného dňa, ale aj na sviatočné príležitosti, kedy pokojne zaujmú aj miesto torty. Vyskúšajte letnú verziu ako zo záhrady a jogurtový pohár s ríbezľami a egrešmi vám zaručene osladí deň.

Ingrediencie

  • 200 gčervené ríbezle

  • 200 gegreše

  • 400 mlvoda

  • 10 gželatína

  • 40 gkrupicový cukor

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 200 gnízkotučný biely jogurt

  • 20 gmed

  • červené ríbezle na ozdobenie

Postup

  1. Ríbezle a egreš očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať.

  2. Želatínu rozmiešame v studenej vode a necháme asi 5 minút napučať. Potom ju zohrejeme takmer k bodu varu a odstavíme. Ochutíme cukrom a citrónovou šťavou.

  3. Do pohárov alebo misiek dáme na dno ríbezle a zalejeme ich želatínou tak, aby boli ponorené. Necháme stuhnúť v chladničke. Potom dáme vrstvu egrešov a zalejeme zvyšnou želatínou. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.

  4. Jogurt zmiešame s medom a navrstvíme ho do pohárov, ozdobíme ríbezľami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.