Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou
Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou raz vyskúšate a iné už nebudete chcieť pripravovať. Toľko zaujímavých chutí, ktoré v omáčke rozohrajú hotovú symfóniu sa nenájde len tak ľahko. Ak ste ešte nevarili s levanduľou, toto je vaša šanca.
Ingrediencie
2 ksvykostené kačacie prsia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 ksmenšia tekvica Hokkaido
1 ksčervená paprika
5 PLolivový olej
8 vetvičiekčerstvá levanduľa
4 PLsuché červené víno
100 gsušené brusnice
2 PLbalzamikový ocot
1 PLbrusnicový džem
1 ČLtrstinový cukor
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a kožu nakrojíme do kríža. Zeleninu očistíme, tekvicu nakrájame na malé mesiačiky a papriku na kúsky.
Na rozpálenom oleji sprudka opečieme prsia z oboch strán do zlatista, potom ich vyberieme a necháme ich odpočívať. Do pekáča dáme nakrájanú tekvicu, papriku, polovicu levandule, podlejeme vínom, pridáme brusnice, balzamikový ocot, džem, cukor a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Potom pridáme kačacie prsia a približne 10 minút dopekáme.
Hotové mäso nakrájame na plátky, dáme na tanier, pridáme tekvicu, papriku a prelejeme vzniknutou omáčkou. Ozdobíme tymiánom, levanduľou a podávame napríklad so zemiakovými nokmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre