Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou raz vyskúšate a iné už nebudete chcieť pripravovať. Toľko zaujímavých chutí, ktoré v omáčke rozohrajú hotovú symfóniu sa nenájde len tak ľahko. Ak ste ešte nevarili s levanduľou, toto je vaša šanca.

Ingrediencie

  • 2 ksvykostené kačacie prsia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 ksmenšia tekvica Hokkaido

  • 1 ksčervená paprika

  • 5 PLolivový olej

  • 8 vetvičiekčerstvá levanduľa

  • 4 PLsuché červené víno

  • 100 gsušené brusnice

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • 1 PLbrusnicový džem

  • 1 ČLtrstinový cukor

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Kačacie prsia osolíme, okoreníme a kožu nakrojíme do kríža. Zeleninu očistíme, tekvicu nakrájame na malé mesiačiky a papriku na kúsky.

  2. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme prsia z oboch strán do zlatista, potom ich vyberieme a necháme ich odpočívať. Do pekáča dáme nakrájanú tekvicu, papriku, polovicu levandule, podlejeme vínom, pridáme brusnice, balzamikový ocot, džem, cukor a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Potom pridáme kačacie prsia a približne 10 minút dopekáme.

  3. Hotové mäso nakrájame na plátky, dáme na tanier, pridáme tekvicu, papriku a prelejeme vzniknutou omáčkou. Ozdobíme tymiánom, levanduľou a podávame napríklad so zemiakovými nokmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.