Kačacie prsia s parmezánovými gnocchi a marinovanými višňami

Kačacie prsia s parmezánovými gnocchi a marinovanými višňami

Ich chuť vás dostane. Kačacie prsia s parmezánovými gnocchi sa stanú vrcholom sezóny kačacích hodov. Vynikajúce chute sa skvele skombinujú do jedného celku, kde každá z nich dotvára celkový výsledok. Zlatým klincom tohto jedla sú marinované višne, ktoré sa pripravujú s vínom, pomarančom a višňovým alkoholom.

Na parmezánové gnocchi

  • 400 gtoastový chlieb

  • 40 ghladká múka

  • 100 gnajemno postrúhaný syr ementál

  • 2 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • mletý muškátový oriešok

  • 1 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 100 gnajemno nastrúhaný parmezán

Na kačacie prsia

  • 4 kspo cca 150 g kačacie prsia (bez kosti a s kožou)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián na posypanie

Na višňovú omáčku

  • 200 gkompótové višne bez kôstok a nálevu

  • 40 mlvišňový alkohol

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 1 kspomarančová šťava z 1 pomaranča

  • 200 mlčervené víno

  • 1 PLzemiakový škrob

Postup

  1. Toastový chlieb nakrájame na kocky, pridáme k nim múku, ementál, vajcia, soľ, korenie, muškátový orech a pol zväzku na jemno nasekanej petržlenovej vňate. Dôkladne premiešame. Pomocou lyžice vykrajujeme gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi 5 minút, keď vyplávajú na hladinu, vyberieme ich, necháme odkvapkať a ešte horúce ich obalíme v parmezáne zmiešanom so zvyšnou petržlenovou vňaťou. Dáme ich do misy a uchovávame v teple.

  2. Kačacie prsia očistíme a kožu narežeme do mriežky. Ochutíme ju soľou, korením a otrhanými lístkami tymiánu. Položíme ich na rozpálenú panvicu kožou nadol a opekáme asi 1 minútu. Potom prsia otočíme a opekáme ďalšiu minútu. Mäso preložíme do pekáča a pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 12 minút. Upečené mäso vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme asi 5 minút odpočívať.

  3. Do panvice k výpeku pridáme višne a alkohol. Krátko prevaríme, potom prisypeme cukor a prilejeme pomarančovú šťavu a víno. Spoločne povaríme asi 4 minúty a omáčku zahustíme škrobom rozmiešaným v 3 lyžiciach studenej vody. Nakoniec do omáčky pridáme uvoľnenú šťavu z mäsa. Kačacie prsia podávame spoločne s višňovou omáčkou a gnocchi. Podľa chuti ozdobíme čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.