Kakaová bublanina s bielou čokoládou

Kakaová bublanina s bielou čokoládou

Milovníci koláčov, a obzvlášť jednoduchých koláčov, si istotne radi upečú aj túto pochúťku. Kakaová bublanina s bielou čokoládou je jednoduchá, nepotrebuje veľa surovín a pokojne si ju môžete vychutnať samotnú alebo ju vylepšiť napríklad ovocím, orieškami alebo kopčekom zmrzliny a šľahačky. Vyskúšajte ktorúkoľvek verziu, vždy budete spokojní.

Ingrediencie

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 100 mlrastlinný olej

  • 100 mlmlieko

  • 200 gpolohrubá múka

  • 1 PLjedlá sóda

  • 40 gkakao

  • 100 gkvalitná biela čokoláda

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s dvomi tretinami cukru do peny a potom vmiešame olej a mlieko. Múku zmiešame so sódou a preosiatym kakaom. Čokoládu nasekáme na malé kúsky. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh.

  2. Do žĺtkovej peny zapracujeme sypkú zmes a nakoniec sneh. Menšiu formu s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme múkou. Naplníme pripraveným cestom. Navrch nasypeme čokoládu a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.