Kakaová bublanina s bielou čokoládou
Milovníci koláčov, a obzvlášť jednoduchých koláčov, si istotne radi upečú aj túto pochúťku. Kakaová bublanina s bielou čokoládou je jednoduchá, nepotrebuje veľa surovín a pokojne si ju môžete vychutnať samotnú alebo ju vylepšiť napríklad ovocím, orieškami alebo kopčekom zmrzliny a šľahačky. Vyskúšajte ktorúkoľvek verziu, vždy budete spokojní.
Ingrediencie
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
100 mlrastlinný olej
100 mlmlieko
200 gpolohrubá múka
1 PLjedlá sóda
40 gkakao
100 gkvalitná biela čokoláda
Postup
Žĺtky vyšľaháme s dvomi tretinami cukru do peny a potom vmiešame olej a mlieko. Múku zmiešame so sódou a preosiatym kakaom. Čokoládu nasekáme na malé kúsky. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh.
Do žĺtkovej peny zapracujeme sypkú zmes a nakoniec sneh. Menšiu formu s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme múkou. Naplníme pripraveným cestom. Navrch nasypeme čokoládu a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre