Kakaové lodičky so šľahačkou
Kakaové lodičky so šľahačkou pripravíte veľmi jednoducho. Základ vytvoríte z cesta upečeného vo forme na srnčí chrbát a ozdobíte ho šľahačkou a kakaovou šľahačkou. Ako čerešnička sa na vrchu bude vynímať čerstvé ovocie. Takýto zaujímavý dezert zvládne pripraviť aj menej skúsený cukrár.
Na kakaovú náplň
150 ml33 % smotana na šľahanie
20 gkrupicový cukor
15 gkakao
Na cesto
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
50 gvlašské orechy
80 ghladká múka
20 gkakao
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
4 PLrastlinný olej
tuk a polohrubá múka na vymazanie a vysypanie formy
Na smotanovú náplň
250 ml40 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
Na dokončenie
čerstvé bobulové ovocie na ozdobenie
Postup
Smotanu zvaríme s cukrom a kakaom. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky odležať do druhého dňa.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom vmiešame najemno mleté orechy, preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom, nakoniec zapracujeme olej. Hotové cesto naplníme do formy na srnčí chrbát vymazanej tukom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.
Po vychladnutí nakrájame na plátky s hrúbkou 2 cm. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a nastriekame na plátky cesta.
Kakaovú smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Nastriekame na cestá a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre