Kakaové lodičky so šľahačkou

Kakaové lodičky so šľahačkou

Kakaové lodičky so šľahačkou pripravíte veľmi jednoducho. Základ vytvoríte z cesta upečeného vo forme na srnčí chrbát a ozdobíte ho šľahačkou a kakaovou šľahačkou. Ako čerešnička sa na vrchu bude vynímať čerstvé ovocie. Takýto zaujímavý dezert zvládne pripraviť aj menej skúsený cukrár.

Na kakaovú náplň

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • 20 gkrupicový cukor

  • 15 gkakao

Na cesto

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 50 gvlašské orechy

  • 80 ghladká múka

  • 20 gkakao

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 4 PLrastlinný olej

  • tuk a polohrubá múka na vymazanie a vysypanie formy

Na smotanovú náplň

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

Na dokončenie

  • čerstvé bobulové ovocie na ozdobenie

Postup

  1. Smotanu zvaríme s cukrom a kakaom. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky odležať do druhého dňa.

  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom vmiešame najemno mleté orechy, preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom, nakoniec zapracujeme olej. Hotové cesto naplníme do formy na srnčí chrbát vymazanej tukom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.

  3. Po vychladnutí nakrájame na plátky s hrúbkou 2 cm. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a nastriekame na plátky cesta.

  4. Kakaovú smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Nastriekame na cestá a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.