Kalerábové rezne s polentou a mrkvou
Na niektorých rezňoch by ste na prvý pohľad nerozoznali z čoho sú pripravené, asi tak ako aj kalerábové rezne s polentou a mrkvou. V jemnom cestíčku so sladučkou mrkvou a hladkou polentovou prílohou sú skvelým tipom na bezmäsité jedlo, ktoré si vychutná celá rodina.
Na mrkvu
20 gmaslo
1 PLhnedý cukor
2 PLcitrónová šťava
1 zväzokmrkva ideálne s mrkvičkami menšej veľkosti
soľ
1 ČLnastrúhaná citrónová kôra
Na polentu
100 mlmlieko
300 mlzeleninový vývar
1/2 ČLsoľ
100 ginstatná polenta
70 gtučný tvaroh
2 PLsmotana
1 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať
1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka
1 hrsťnasekaný čerstvý kôpor
Na kaleráb
2 ksvajcia
soľ
4 PLhladká múka
50 gparmezán
olivový olej
300 gkaleráb
Postup
Maslo rozpustíme v hrnci, pridáme cukor, šťavu z citróna a 50 ml vody. Na miernom ohni krátko povaríme, aby sa cukor rozpustil. Pridáme mrkvu a zľahka osolíme. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 15 až 20 minút. Nakoniec pridáme citrónovú kôru.
Mlieko zvaríme s vývarom a soľou, prisypeme polentu a za občasného miešania varíme na miernom ohni asi 4 minúty. Do horúcej polenty primiešame tvaroh so smotanou a bylinky, odstavíme a uchovávame v teple.
Vajcia prešľaháme, osolíme, vmiešame polovicu múky a nastrúhaný syr. Na iný tanier nasypeme zvyšnú múku.
V panvici s nepriľnavým povrchom nahrejeme olej. Kaleráb očistíme a nakrájame na 1 cm široké plátky, obalíme ich v múke a vo vaječnom cestíčku. Smažíme na oleji z každej strany do zlatista. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke a podávame spolu s mrkvou a polentou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre