Kalerábové rezne s polentou a mrkvou

Kalerábové rezne s polentou a mrkvou

Na niektorých rezňoch by ste na prvý pohľad nerozoznali z čoho sú pripravené, asi tak ako aj kalerábové rezne s polentou a mrkvou. V jemnom cestíčku so sladučkou mrkvou a hladkou polentovou prílohou sú skvelým tipom na bezmäsité jedlo, ktoré si vychutná celá rodina.

Na mrkvu

  • 20 gmaslo

  • 1 PLhnedý cukor

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 1 zväzokmrkva ideálne s mrkvičkami menšej veľkosti

  • soľ

  • 1 ČLnastrúhaná citrónová kôra

Na polentu

  • 100 mlmlieko

  • 300 mlzeleninový vývar

  • 1/2 ČLsoľ

  • 100 ginstatná polenta

  • 70 gtučný tvaroh

  • 2 PLsmotana

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka

  • 1 hrsťnasekaný čerstvý kôpor

Na kaleráb

  • 2 ksvajcia

  • soľ

  • 4 PLhladká múka

  • 50 gparmezán

  • olivový olej

  • 300 gkaleráb

Postup

  1. Maslo rozpustíme v hrnci, pridáme cukor, šťavu z citróna a 50 ml vody. Na miernom ohni krátko povaríme, aby sa cukor rozpustil. Pridáme mrkvu a zľahka osolíme. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 15 až 20 minút. Nakoniec pridáme citrónovú kôru.

  2. Mlieko zvaríme s vývarom a soľou, prisypeme polentu a za občasného miešania varíme na miernom ohni asi 4 minúty. Do horúcej polenty primiešame tvaroh so smotanou a bylinky, odstavíme a uchovávame v teple.

  3. Vajcia prešľaháme, osolíme, vmiešame polovicu múky a nastrúhaný syr. Na iný tanier nasypeme zvyšnú múku.

  4. V panvici s nepriľnavým povrchom nahrejeme olej. Kaleráb očistíme a nakrájame na 1 cm široké plátky, obalíme ich v múke a vo vaječnom cestíčku. Smažíme na oleji z každej strany do zlatista. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke a podávame spolu s mrkvou a polentou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.