Kapustové listy plnené mletým mäsom

Kapustové listy plnené mletým mäsom

Niektoré tradičné jedlá nikdy nevyjdú z módy, tak ako aj kapustové listy plnené mletým mäsom. Pripravte si ich s paradajkovou omáčkou a budú chutiť naozaj výnimočne.

Ingrediencie

  • 600 gmleté mäso zmes hovädzieho a bravčového

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLstrúhanka

  • 1 ksvajce

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 1 hlávkabiela kapusta

  • 2 PLolej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 250 mlsterilizované paradajky

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Mäso zmiešame so soľou, korením, strúhankou, vajcom a trochou smotany. Dôkladne premiešame. Kapustu sparíme vo vriacej vode, ostrým nožom vykrojíme hlúb a jednotlivé listy použijeme na závitky. Rozložíme ich vedľa seba na dosku. Pripravenú mäsovú zmes rozdelíme na listy a zabalíme.

  2. Listy vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C.

  3. V panvici na oleji orestujeme cibuľu a nasekaný cesnak, pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a podľa potreby pridáme tymián.

  4. Zapečené listy po 20 minútach zalejeme paradajkovou omáčkou, dopečieme ďalších 30 minút. Podávame napríklad s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.