Kapustové listy plnené mletým mäsom
Niektoré tradičné jedlá nikdy nevyjdú z módy, tak ako aj kapustové listy plnené mletým mäsom. Pripravte si ich s paradajkovou omáčkou a budú chutiť naozaj výnimočne.
Ingrediencie
600 gmleté mäso zmes hovädzieho a bravčového
soľ
mleté čierne korenie
2 PLstrúhanka
1 ksvajce
100 mlsmotana na varenie
1 hlávkabiela kapusta
2 PLolej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
250 mlsterilizované paradajky
čerstvý tymián
Postup
Mäso zmiešame so soľou, korením, strúhankou, vajcom a trochou smotany. Dôkladne premiešame. Kapustu sparíme vo vriacej vode, ostrým nožom vykrojíme hlúb a jednotlivé listy použijeme na závitky. Rozložíme ich vedľa seba na dosku. Pripravenú mäsovú zmes rozdelíme na listy a zabalíme.
Listy vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C.
V panvici na oleji orestujeme cibuľu a nasekaný cesnak, pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a podľa potreby pridáme tymián.
Zapečené listy po 20 minútach zalejeme paradajkovou omáčkou, dopečieme ďalších 30 minút. Podávame napríklad s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre