Kari ryža s bravčovým mäsom

Kari ryža s bravčovým mäsom

Kari ryža s bravčovým mäsom je komplexné a hotové jedlo, v ktorom nechýba mäsová a ani zeleninová zložka. Pripravíte ho na jednej panvici, a to vrátane ryže, ktorá je súčasťou tohto jedla. Ak máte radi indické chute, kari pasta a koreniny vám doprajú autentický zážitok.

Ingrediencie

  • 400 gbravčové stehno

  • 1 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • pór (menší kúsok)

  • 1 ksčervená paprika

  • rastlinný olej

  • 1 ČLkari pasta

  • 1 PLsójová omáčka

  • 1 ČLkari korenie

  • 1 ČLkurkuma

  • 100 gzelené fazuľové struky

  • 100 ghrášok

  • 280 gsekané konzervované paradajky

  • 300 gvarená ryža

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

  • chilli papričky

  • čierne sezamové semienka

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Mrkvu, cibuľu a cesnak olúpeme. Nakrájame tiež na rezance.

  2. V hlbšej panvici orestujeme mäso, vyberieme a udržujeme v teple. Do panvice pridáme olej, orestujeme kari pastu, cibuľu, cesnak, nakrájaný pór s paprikou a nakoniec pridáme sójovú omáčku, 200 ml vody, kari korenie, kurkumu, mrkvu a varíme 2 minúty.

  3. Potom do panvice vrátime mäso, pridáme fazuľky, hrášok, paradajky a ryžu. Všetko prehrejeme a dochutíme soľou a korením.

  4. Nakoniec do zmesi primiešame nasekanú petržlenovú vňať, chilli, posypeme sezamom a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.