Kari ryža s bravčovým mäsom
Kari ryža s bravčovým mäsom je komplexné a hotové jedlo, v ktorom nechýba mäsová a ani zeleninová zložka. Pripravíte ho na jednej panvici, a to vrátane ryže, ktorá je súčasťou tohto jedla. Ak máte radi indické chute, kari pasta a koreniny vám doprajú autentický zážitok.
Ingrediencie
400 gbravčové stehno
1 ksmrkva
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
pór (menší kúsok)
1 ksčervená paprika
rastlinný olej
1 ČLkari pasta
1 PLsójová omáčka
1 ČLkari korenie
1 ČLkurkuma
100 gzelené fazuľové struky
100 ghrášok
280 gsekané konzervované paradajky
300 gvarená ryža
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
chilli papričky
čierne sezamové semienka
Postup
Mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Mrkvu, cibuľu a cesnak olúpeme. Nakrájame tiež na rezance.
V hlbšej panvici orestujeme mäso, vyberieme a udržujeme v teple. Do panvice pridáme olej, orestujeme kari pastu, cibuľu, cesnak, nakrájaný pór s paprikou a nakoniec pridáme sójovú omáčku, 200 ml vody, kari korenie, kurkumu, mrkvu a varíme 2 minúty.
Potom do panvice vrátime mäso, pridáme fazuľky, hrášok, paradajky a ryžu. Všetko prehrejeme a dochutíme soľou a korením.
Nakoniec do zmesi primiešame nasekanú petržlenovú vňať, chilli, posypeme sezamom a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre