Kelové rolády z mletého mäsa

Kelové rolády z mletého mäsa

Kelové rolády z mletého mäsa zmiznú z taniera skôr, než sa stihnete obzrieť. A to je predsa najlepšia pochvala od stravníkov. Vyskúšajte tento jednoduchý a vďačný recept, ktorý chutí slaninou aj cesnakom. Obe suroviny ho skvele doladia.

Ingrediencie

  • 500 ghovädzie mleté mäso

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 ČLhorčica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 ks(listy) kučeravý kel

  • 200 gúdená slanina

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLhladká múka

  • 2 strúčikycesnaku

Postup

  1. Mäso zmiešame s paprikou, horčicou a ochutíme soľou a korením. Listy kelu sparíme v slanej, vriacej vode a ihneď schladíme v ľadovej. Z listov potom odrežeme pevné hlúby a do každého listu vložíme časť mäsovej zmesi a zvinieme do závitku.

  2. V hrnci speníme na kocky nakrájanú slaninu a najemno nakrájanú cibuľu. Zaprášime múkou a podlejeme 500 ml vody. Osolíme a necháme 5 minút prevariť.

  3. Potom vložíme do hrnca rolky, prelisovaný cesnak a znížime plameň na minimum. Prikryjeme a dusíme asi 30 minút do mäkka. Podávame napríklad s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.