Kelové rolády z mletého mäsa
Kelové rolády z mletého mäsa zmiznú z taniera skôr, než sa stihnete obzrieť. A to je predsa najlepšia pochvala od stravníkov. Vyskúšajte tento jednoduchý a vďačný recept, ktorý chutí slaninou aj cesnakom. Obe suroviny ho skvele doladia.
Ingrediencie
500 ghovädzie mleté mäso
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 ČLhorčica
soľ
mleté čierne korenie
8 ks(listy) kučeravý kel
200 gúdená slanina
1 kscibuľa
1 PLhladká múka
2 strúčikycesnaku
Postup
Mäso zmiešame s paprikou, horčicou a ochutíme soľou a korením. Listy kelu sparíme v slanej, vriacej vode a ihneď schladíme v ľadovej. Z listov potom odrežeme pevné hlúby a do každého listu vložíme časť mäsovej zmesi a zvinieme do závitku.
V hrnci speníme na kocky nakrájanú slaninu a najemno nakrájanú cibuľu. Zaprášime múkou a podlejeme 500 ml vody. Osolíme a necháme 5 minút prevariť.
Potom vložíme do hrnca rolky, prelisovaný cesnak a znížime plameň na minimum. Prikryjeme a dusíme asi 30 minút do mäkka. Podávame napríklad s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre