Knedličky s ružičkovým kelom s omáčkou z červenej repy

Knedličky s ružičkovým kelom s omáčkou z červenej repy

Takúto úpravu ružičkového kelu ste pravdepodobne ešte nejedli. A možno vás táto kombinácia ani vôbec nenapadla. Vyskúšajte zaujímavý recept a knedličky z ružičkového kelu s omáčkou z červenej repy vám doprajú nielen pocit nasýtenia, ale aj spokojnosti s tým, že ste zvládli uvariť nový recept. Chuťovo netradičná je najmä omáčka, ktorú budete chcieť ochutnať čo najskôr.

Na knedličky

  • 12 ksružičkový kel

  • soľ na cesto + štipka soli do vody pri blanšírovaní

  • 250 mlmlieko

  • 2 ČLslnečnicový olej

  • 125 ghrubá múka + na podsýpanie cesta

  • 1 ksžĺtok

  • 100 gschwarzwaldská šunka

Na omáčku

  • 50 gmaslo

  • 1 ksväčšia červená repa

  • 150 mlsilný mäsový vývar

  • 3 PLbalzamikový ocot

  • tymián

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • (mix) orechy a semienka k podávaniu

Postup

  1. Ružičkový kel očistíme a vložíme do vriacej a osolenej vody. Blanšírujeme asi 5 minút, precedíme a vhodíme do ľadovej vody. Vychladnuté precedíme a necháme odkvapkať.

  2. Mlieko s olejom a soľou privedieme k varu, prisypeme všetku múku a rýchlo zamiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Miešame pokým sa cesto nezačne odlepovať od stien hrnca. Do vychladnutého základu cesta vmiešame žĺtok. Ružičkový kel osušíme a každý zabalíme do šunky. Zvyšnú šunku nakrájame na kúsky.

  3. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, zapracujeme do neho toľko múky, aby sa nelepilo a bolo hladké. Z cesta vytvoríme valček, ktorá rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme placku, do ktorej zabalíme ružičkový kel so šunkou. Vzniknuté knedličky varíme v osolenej vode. Po vyplávaní na hladinu varíme ešte približne 4 minúty.

  4. Maslo nakrájame na kocky a dáme do mrazničky. Repu umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. V kastróliku zmiešame vývar, ocot, repu, tymián a varíme asi 15 minút. Precedíme a šťavu ďalej redukujeme asi na polovicu. Odstavíme a kocku po kocke metličkou zašľaháme maslo. Potom pridáme odložené kúsky šunky.

  5. Knedličky rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou, posypeme nasekanými orechmi so semienkami, ozdobíme tymiánom a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.