Kokosové rezy s mascarpone

Kokosové rezy s mascarpone

Kokosové rezy s mascarpone budú láskou na prvé ochutnanie. Šťavnaté rezy sú dokonalým spojením chutných ingrediencií a sú doslova snom každého milovníka kokosu. Ten sa nachádza aj v ceste a aj v kréme a uspokojí chute všetkých, ktorí obľubujú sladké dezerty.

Na korpus

  • 4 ksvajcia

  • 120 gkrupicový cukor

  • 150 gpolohrubá múka

  • 10 gkakao

  • 100 gstrúhaný kokos

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • červené potravinárske farbivo

Na krém

  • 250 gmascarpone

  • 100 gpráškový cukor

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 20 gstrúhaný kokos

  • 1 balenieželatína (na studenú prípravu bez varenia)

Na dokončenie

  • strúhaný kokos na ozdobenie

  • kandizované čerešne na ozdobenie

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame múku, kakao, kokos, kypriaci prášok a červené farbivo.

  2. Hotové cesto rozotrieme do formy s rozmermi 25x30 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme a odstránime papier.

  3. Mascarpone zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku, zmiešame ju s mascarpone a kokosom.

  4. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do náplne. Náplň rozotrieme na povrch vychladnutého korpusu a uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na rezy. Posypeme kokosom a ozdobíme kandizovanou čerešňou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.