Kokosové rezy s mascarpone
Kokosové rezy s mascarpone budú láskou na prvé ochutnanie. Šťavnaté rezy sú dokonalým spojením chutných ingrediencií a sú doslova snom každého milovníka kokosu. Ten sa nachádza aj v ceste a aj v kréme a uspokojí chute všetkých, ktorí obľubujú sladké dezerty.
Na korpus
4 ksvajcia
120 gkrupicový cukor
150 gpolohrubá múka
10 gkakao
100 gstrúhaný kokos
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
červené potravinárske farbivo
Na krém
250 gmascarpone
100 gpráškový cukor
250 ml33 % smotana na šľahanie
20 gstrúhaný kokos
1 balenieželatína (na studenú prípravu bez varenia)
Na dokončenie
strúhaný kokos na ozdobenie
kandizované čerešne na ozdobenie
Postup
Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame múku, kakao, kokos, kypriaci prášok a červené farbivo.
Hotové cesto rozotrieme do formy s rozmermi 25x30 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme a odstránime papier.
Mascarpone zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku, zmiešame ju s mascarpone a kokosom.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do náplne. Náplň rozotrieme na povrch vychladnutého korpusu a uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na rezy. Posypeme kokosom a ozdobíme kandizovanou čerešňou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre