Koláč ala anglický puding

Koláč ala anglický puding

Koláč ala anglický puding je vlastne koláč pripravený z croissantov a zapečený s ovocím v tortovej forme. Z tejto kombinácie ale vytvoríte tak skvelý dezert, že sa budete čudovať.

Ingrediencie

  • 400 grebarbora

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 ksna jemno nastrúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča

  • 1 kspomarančová šťava z 1 pomaranča

  • maslo na vymastenie formy

  • 550 gmini croissant alebo mliečnych žemličiek

  • 3 ksvajcia

  • 300 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 gna hrubo nasekaná horká čokoláda

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Rebarboru nakrájame na kúsky, v kastróliku zmiešame s polovicou cukru, pomarančovou kôrou, šťavou a privedieme k varu. Varíme za občasného miešania približne 6 minút. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Tortovú formu vymastíme maslom.

  2. Croissanty rozpolíme a spodnú časť z nich rozložíme na dno formy. V mise prešľaháme vajcia, smotanu a zvyšný cukor. Tretinu zmesi nalejeme na croissanty, pridáme polovicu rebarborovej zmesi, polovicu nasekanej čokolády a vrchnú časť croissantov.

  3. Po lyžiciach do formy pridáme zvyšnú vaječnú zmes, zvyšnú rebarboru a čokoládu. Necháme 10 minút stáť, aby sa pudingová zmes vsiakla. Pečieme pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme 1 hodinu vychladnúť a pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.