Koláč ala anglický puding
Koláč ala anglický puding je vlastne koláč pripravený z croissantov a zapečený s ovocím v tortovej forme. Z tejto kombinácie ale vytvoríte tak skvelý dezert, že sa budete čudovať.
Ingrediencie
400 grebarbora
100 gkrupicový cukor
1 ksna jemno nastrúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
1 kspomarančová šťava z 1 pomaranča
maslo na vymastenie formy
550 gmini croissant alebo mliečnych žemličiek
3 ksvajcia
300 ml33 % smotana na šľahanie
150 gna hrubo nasekaná horká čokoláda
práškový cukor na posypanie
Postup
Rebarboru nakrájame na kúsky, v kastróliku zmiešame s polovicou cukru, pomarančovou kôrou, šťavou a privedieme k varu. Varíme za občasného miešania približne 6 minút. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Tortovú formu vymastíme maslom.
Croissanty rozpolíme a spodnú časť z nich rozložíme na dno formy. V mise prešľaháme vajcia, smotanu a zvyšný cukor. Tretinu zmesi nalejeme na croissanty, pridáme polovicu rebarborovej zmesi, polovicu nasekanej čokolády a vrchnú časť croissantov.
Po lyžiciach do formy pridáme zvyšnú vaječnú zmes, zvyšnú rebarboru a čokoládu. Necháme 10 minút stáť, aby sa pudingová zmes vsiakla. Pečieme pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme 1 hodinu vychladnúť a pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre