Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Každá národná kuchyňa vyniká použitím tradičných surovín. A hoci je koložvárska kapusta receptom, ktorý pochádza z Rumunska, aj v Maďarsku si nárokujú na jej pôvod. Nám je to celkom jedno, pretože jej chuť je skvelá tak či onak a ak si chcete doma pripraviť túto skvelú pochúťku, inšpirujte sa naším receptom.

Ingrediencie

  • 75 gbravčová masť

  • 1000 gkyslá kapusta

  • soľ

  • 1 ČLcukor

  • 1 kscibuľa

  • 500 gmleté bravčové plece

  • 200 gštipľavejšia papriková klobása

  • 2 ČLmletá červená sladká paprika

  • 300 mlkyslá smotana

  • tuk na vymastenie zapekacej nádoby

Postup

  1. Na polovičnom množstve tuku opečieme prepláchnutú kyslú kapustu bez nálevu. Pokým je kapusta veľmi dlhá, môžeme ju nakrájať na menšie kúsky. Ku kapuste potom pridáme ryžu a minútu spoločne restujeme. Podlejeme vodou a na miernom plameni dusíme pod pokrievkou domäkka asi 15 až 20 minút. Dosolíme a osladíme podľa chuti.

  2. Na druhej polovici tuku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď jej farba zozlátne, pridáme rozdrobené mäso a klobásu nakrájanú na kocky. Poprášime mletou paprikou a speníme. Zmes prikryjeme a asi 15 minút dusíme.

  3. Do vymastenej nádoby na zapekanie poukladáme vrstvy v tomto poradí: kapusta, mäsová zmes a prekryjeme opäť kapustou. Prelejeme smotanou a zapečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Nádoba musí byť počas pečenia prikrytá alobalom alebo vrchnákom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.