Koložvárska kapusta
Každá národná kuchyňa vyniká použitím tradičných surovín. A hoci je koložvárska kapusta receptom, ktorý pochádza z Rumunska, aj v Maďarsku si nárokujú na jej pôvod. Nám je to celkom jedno, pretože jej chuť je skvelá tak či onak a ak si chcete doma pripraviť túto skvelú pochúťku, inšpirujte sa naším receptom.
Ingrediencie
75 gbravčová masť
1000 gkyslá kapusta
soľ
1 ČLcukor
1 kscibuľa
500 gmleté bravčové plece
200 gštipľavejšia papriková klobása
2 ČLmletá červená sladká paprika
300 mlkyslá smotana
tuk na vymastenie zapekacej nádoby
Postup
Na polovičnom množstve tuku opečieme prepláchnutú kyslú kapustu bez nálevu. Pokým je kapusta veľmi dlhá, môžeme ju nakrájať na menšie kúsky. Ku kapuste potom pridáme ryžu a minútu spoločne restujeme. Podlejeme vodou a na miernom plameni dusíme pod pokrievkou domäkka asi 15 až 20 minút. Dosolíme a osladíme podľa chuti.
Na druhej polovici tuku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď jej farba zozlátne, pridáme rozdrobené mäso a klobásu nakrájanú na kocky. Poprášime mletou paprikou a speníme. Zmes prikryjeme a asi 15 minút dusíme.
Do vymastenej nádoby na zapekanie poukladáme vrstvy v tomto poradí: kapusta, mäsová zmes a prekryjeme opäť kapustou. Prelejeme smotanou a zapečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Nádoba musí byť počas pečenia prikrytá alobalom alebo vrchnákom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre