Kovbojský kotlík so špekáčikmi, slaninou a fazuľou
Kovbojský kotlík je jedlo, ktoré ulahodí najmä chlapom. Slaninka, špekáčiky, cibuľa, šampiňóny a mnohé iné suroviny sa postarajú o poctivé a výdatné jedlo s výraznou chuťou. V podstate všetko postupne vkladáme do jedného hrnca a povaríme. Podávame s opečeným chlebom.
Na zmes so špekáčikmi
1 PLrastlinný olej
400 ganglická slanina
400 gšpekáčiky
150 gšampiňóny
2 kscibuľa
3 ČLparadajkový pretlak
1 a 1/2 ČLhorčica
1 PLworcesterská omáčka
1/2 ČLúdená mletá paprika
1 ČLdrvená rasca
250 mlhovädzí vývar
3 ksväčšie zemiaky
400 gkrájané paradajky v konzerve
400 gbiela fazuľa v konzerve
400 gčervená fazuľa v konzerve
čerstvý tymián podľa chuti
1 PLoreganové lístky
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Na prípravu chleba
8 plátkychleba
1 PLolivový olej
javorový sirup na pokvapkanie
Postup
V hrnci s hrubším dnom rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú slaninu, špekáčiky, šampiňóny a cibuľu. Opekáme 4 minúty, pridáme pretlak a krátko opečieme. Ďalej primiešame horčicu, worcesterskú omáčku, údenú papriku, rascu, vývar, očistené a nakrájané zemiaky a paradajky.
Všetky fazule precedíme, prepláchneme a pridáme do hrnca. Ďalej pridáme tymián a oregano, osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 10 minút.
Krajce chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a pokvapkáme javorovým sirupom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre