Kovbojský kotlík so špekáčikmi, slaninou a fazuľou

Kovbojský kotlík so špekáčikmi, slaninou a fazuľou

Kovbojský kotlík je jedlo, ktoré ulahodí najmä chlapom. Slaninka, špekáčiky, cibuľa, šampiňóny a mnohé iné suroviny sa postarajú o poctivé a výdatné jedlo s výraznou chuťou. V podstate všetko postupne vkladáme do jedného hrnca a povaríme. Podávame s opečeným chlebom.

Na zmes so špekáčikmi

  • 1 PLrastlinný olej

  • 400 ganglická slanina

  • 400 gšpekáčiky

  • 150 gšampiňóny

  • 2 kscibuľa

  • 3 ČLparadajkový pretlak

  • 1 a 1/2 ČLhorčica

  • 1 PLworcesterská omáčka

  • 1/2 ČLúdená mletá paprika

  • 1 ČLdrvená rasca

  • 250 mlhovädzí vývar

  • 3 ksväčšie zemiaky

  • 400 gkrájané paradajky v konzerve

  • 400 gbiela fazuľa v konzerve

  • 400 gčervená fazuľa v konzerve

  • čerstvý tymián podľa chuti

  • 1 PLoreganové lístky

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Na prípravu chleba

  • 8 plátkychleba

  • 1 PLolivový olej

  • javorový sirup na pokvapkanie

Postup

  1. V hrnci s hrubším dnom rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú slaninu, špekáčiky, šampiňóny a cibuľu. Opekáme 4 minúty, pridáme pretlak a krátko opečieme. Ďalej primiešame horčicu, worcesterskú omáčku, údenú papriku, rascu, vývar, očistené a nakrájané zemiaky a paradajky.

  2. Všetky fazule precedíme, prepláchneme a pridáme do hrnca. Ďalej pridáme tymián a oregano, osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 10 minút.

  3. Krajce chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a pokvapkáme javorovým sirupom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.