Krémové cestoviny s kuracím mäsom
Krémové cestoviny už natoľko zdomácneli, že každý z nás ich pripravuje vlastným a originálnym spôsobom. My sme pripravili verziu s kuracím mäsom, ktorému robia spoločnosť mrkva, bylinky, ale aj biele víno. Odporúčame nič zo surovín nevynechávať, každá jedna má svoje miesto.
Ingrediencie
500 gcestoviny
soľ
200 gkuracie prsia
2 PLrastlinný olej
mleté čierne korenie
1 ksjarná cibuľka
4 ksmalá mrkva
čerstvý tymián
100 mlbiele víno
1 PLmaslo
250 ml33 % smotana na šľahanie
50 gparmezán
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus. Precedíme ich a necháme odkvapkať.
Mäso nakrájame na kúsky a opečieme na nahriatom oleji v panvici, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú jarnú cibuľku, na kúsky nakrájanú mrkvu a tymián. Všetko orestujeme, podlejeme vínom a necháme zredukovať. Zjemníme maslom so smotanou a krátko povaríme.
Do omáčky pridáme cestoviny a nastrúhaný parmezán, ktorý necháme rozpustiť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre