Krémový čokoládový koláč s mätou

Krémový čokoládový koláč s mätou

Krémový čokoládový koláč s mätou si zamilujete. V kuchyni s jeho prípravou síce strávite dosť času, ale námaha bude odmenená dokonalým zmyslovým zážitkom. Chuť čokolády osviežená mätovým sirupom je skutočne vydarená kombinácia.

Na mätový sirup

  • 50 mlvoda

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 hrsťčerstvá mäta (lístky)

Na cesto

  • 100 ghladká múka

  • 100 gjemná celozrnná múka

  • 30 gkakao

  • 60 gpráškový cukor

  • 1 ksvajce

  • 150 gmaslo

Na náplň

  • 300 mlsmotana na šľahanie

  • 250 ghorká čokoláda

  • 1 balíčekvanilkový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 50 mlmätový sirup

Na dokončenie

  • kakao na posypanie

  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

  1. Na mätový sirup si zvaríme vodu a cukrom, prevaríme a odstavíme z ohňa. Do horúceho sirupu pridáme mätu a necháme do druhého dňa macerovať. Potom scedíme a odložíme. Múky preosejeme a zmiešame s kakaom a cukrom. Pridáme vajce, na kúsky nakrájané maslo a vypracujeme pevné cesto. Necháme ho v chladničke 30 minút odležať.

  2. Po odležaní ho rozvaľkáme na plát a formu vyložíme cestom. Prstami rozmačkáme okraj a dobre pritlačíme k hranám formy. Na cesto položíme alobal a nasypeme surové fazule na zaťaženie. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút.

  3. Smotanu zohrejeme takmer k bodu varu a odstavíme. V horúcej smotane rozpustíme čokoládu a prisypeme vanilkový cukor. Necháme mierne vychladnúť. Vajcia prešľaháme s pripraveným mätovým sirupom a vmiešame do čokoládovej zmesi. Potom nalejeme na predpečený korpus a dopečieme pri 160 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom koláč vyberieme a necháme ho odležať do druhého dňa v chlade. Pred podávaním posypeme kakaom a ozdobíme lístkami mäty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.