Zdroj: Shutterstock
Kukuricová polievka
Nezaťaží žalúdok, no zároveň nasýti. Farebná polievka z kukurice patrí medzi dobroty, ktoré sú na leto ako stvorené. Výhodou je, že ju bez problémov zvládnu pripraviť aj tie menej šikovné gazdinky.
Ingrediencie
2 kskukurica - klas
2 ksšalotka
2 strúčikcesnak
1 PLčerstvý nastrúhaný zázvor
1 ksbataty
4 PLolivový olej
1 ČLkurkuma
500 mlzeleninový vývar
300 mlvoda
1 štipkamorská soľ
1 ksčerstvý koriander
Postup
Umyté klasy zarovnáme v dolnej časti kvôli stabilite a vertikálnym rezom zo všetkých strán oddelíme zrná.
Vo väčšom hrnci na olivovom oleji 3 minúty opekáme pokrájanú cibuľu.
Potom pridáme kukuričné zrná a pokračujeme ďalších 10 minút, občas miešame. (Zopár lyžíc kukurice v tejto chvíli odložíme bokom pre záverečné vloženie do polievky.)
Poprášime kurkumou a na veľmi slabom plameni intenzívne miešame, krátko na to pridáme aj posekaný cesnak a strúhaný zázvor.
Nakoniec všetko zalejeme horúcim vývarom (500 ml), vriacou vodou (300 ml), vložíme očistený a pokrájaný batat, pridáme soľ a varíme pod pokrievkou 20 minút.
Uvarené suroviny rozšľaháme ponorným mixérom.
Posekanú koriandrovú vňať vložíme do hotovej polievky.
TIP: Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu konzistenciu, skúste po rozmixovaní pridať kokosové mlieko a polievku ešte dodatočne prevariť.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre