Kukuricová polievka

Zdroj: Shutterstock

Kukuricová polievka

Nezaťaží žalúdok, no zároveň nasýti. Farebná polievka z kukurice patrí medzi dobroty, ktoré sú na leto ako stvorené. Výhodou je, že ju bez problémov zvládnu pripraviť aj tie menej šikovné gazdinky.

Ingrediencie

  • 2 kskukurica - klas

  • 2 ksšalotka

  • 2 strúčikcesnak

  • 1 PLčerstvý nastrúhaný zázvor

  • 1 ksbataty

  • 4 PLolivový olej

  • 1 ČLkurkuma

  • 500 mlzeleninový vývar

  • 300 mlvoda

  • 1 štipkamorská soľ

  • 1 ksčerstvý koriander

Postup

  1. Umyté klasy zarovnáme v dolnej časti kvôli stabilite a vertikálnym rezom zo všetkých strán oddelíme zrná.

  2. Vo väčšom hrnci na olivovom oleji 3 minúty opekáme pokrájanú cibuľu.

  3. Potom pridáme kukuričné zrná a pokračujeme ďalších 10 minút, občas miešame. (Zopár lyžíc kukurice v tejto chvíli odložíme bokom pre záverečné vloženie do polievky.)

  4. Poprášime kurkumou a na veľmi slabom plameni intenzívne miešame, krátko na to pridáme aj posekaný cesnak a strúhaný zázvor.

  5. Nakoniec všetko zalejeme horúcim vývarom (500 ml), vriacou vodou (300 ml), vložíme očistený a pokrájaný batat, pridáme soľ a varíme pod pokrievkou 20 minút.

  6. Uvarené suroviny rozšľaháme ponorným mixérom.

  7. Posekanú koriandrovú vňať vložíme do hotovej polievky.

  8. TIP: Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu konzistenciu, skúste po rozmixovaní pridať kokosové mlieko a polievku ešte dodatočne prevariť.

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
Bezmäsité jedlá
Mexiko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.