Kuracia polievka so špargľou a kokosovým mliekom
Kuraciu polievku ste už určite jedli vo viacerých verziách. Ak je to typ jedla, ktoré máte radi, nemali by ste premeškať šancu a ochutnať aj tú našu. Kuracia polievka so špargľou a kokosovým mliekom je extra hustá a krémová. Ak máte radšej redšiu konzistenciu, nie je problém pridať viac vývaru. Bude rovnako skvelá a lahodná.
Ingrediencie
300 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
3 PLolivový olej
8 kszelená špargľa
3 strúčikycesnaku
400 mlkokosové mlieko
600 mlkurací vývar
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
1 PLnajemno nastrúhaná citrónová kôra z bio citróna
1 hrsť(lístky) čerstvá bazalka
1 ksbio citrón
Postup
Kuracie mäso nakrájame na 2 cm kúsky. Mierne ich osolíme a okoreníme. Rozohrejeme hrniec na strednom plameni, vlejeme do neho 1 lyžicu olivového oleja. Pridáme mäso, opekáme ho asi 3 až 4 minúty, aby sa opieklo zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier a dáme na bok.
Zatiaľ čo sa kura opeká, pripravíme si špargľu. Odrežeme asi 2 cm z dolného konca, zvyšnú stonku nakrájame na 3 cm kúsky.
Do hrnca prilejeme ďalšiu lyžicu oleja, premiešame prelisovaný cesnak a špargľu a opekáme asi 5 až 7 minút alebo pokým špargľa nebude chrumkavá. Do hrnca vrátime mäso. Pridáme kokosové mlieko a dve tretiny vývaru. Pokiaľ dávame prednosť tekutejšej polievke, použijeme všetok vývar. Zahrejeme k miernemu varu, potom znížime na minimum. Necháme 5 až 7 minút variť a často miešame.
Tesne pred podávaním pridáme do hrnca citrónovú šťavu aj kôru. Dochutíme soľou a korením.
Polievku rozdelíme do misiek, okoreníme a ozdobíme čerstvou bazalkou a plátkami citrónu opečenými na poslednej lyžici oleja. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre