Kuracia polievka so špargľou a kokosovým mliekom

Kuracia polievka so špargľou a kokosovým mliekom

Kuraciu polievku ste už určite jedli vo viacerých verziách. Ak je to typ jedla, ktoré máte radi, nemali by ste premeškať šancu a ochutnať aj tú našu. Kuracia polievka so špargľou a kokosovým mliekom je extra hustá a krémová. Ak máte radšej redšiu konzistenciu, nie je problém pridať viac vývaru. Bude rovnako skvelá a lahodná.

Ingrediencie

  • 300 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLolivový olej

  • 8 kszelená špargľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 400 mlkokosové mlieko

  • 600 mlkurací vývar

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 1 PLnajemno nastrúhaná citrónová kôra z bio citróna

  • 1 hrsť(lístky) čerstvá bazalka

  • 1 ksbio citrón

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na 2 cm kúsky. Mierne ich osolíme a okoreníme. Rozohrejeme hrniec na strednom plameni, vlejeme do neho 1 lyžicu olivového oleja. Pridáme mäso, opekáme ho asi 3 až 4 minúty, aby sa opieklo zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier a dáme na bok.

  2. Zatiaľ čo sa kura opeká, pripravíme si špargľu. Odrežeme asi 2 cm z dolného konca, zvyšnú stonku nakrájame na 3 cm kúsky.

  3. Do hrnca prilejeme ďalšiu lyžicu oleja, premiešame prelisovaný cesnak a špargľu a opekáme asi 5 až 7 minút alebo pokým špargľa nebude chrumkavá. Do hrnca vrátime mäso. Pridáme kokosové mlieko a dve tretiny vývaru. Pokiaľ dávame prednosť tekutejšej polievke, použijeme všetok vývar. Zahrejeme k miernemu varu, potom znížime na minimum. Necháme 5 až 7 minút variť a často miešame.

  4. Tesne pred podávaním pridáme do hrnca citrónovú šťavu aj kôru. Dochutíme soľou a korením.

  5. Polievku rozdelíme do misiek, okoreníme a ozdobíme čerstvou bazalkou a plátkami citrónu opečenými na poslednej lyžici oleja. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.