Kuracia roláda s batatovým pyré

Kuracia roláda s batatovým pyré

Kuraciu roládu s batatovým pyré si nepripravíte iba jedenkrát. Je tak lahodná a zaujímavá, že sa môže podávať aj pri príležitosti slávnostnejších okamihov. Zároveň je to odľahčenejšie jedlo plné zeleniny, ktoré sa skvele kombinuje práve s batatovým pyré.

Na kuraciu roládu

  • 1 kscelé kura

  • 200 gmrazená zelenina (zmes mrkvy, hrášku a kukurice)

  • 1 PLmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 5 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na batatové pyré

  • 500 gbataty

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLslnečnicový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLsladká chilli omáčka

  • 2 PLcitrónová šťava

  • hráškové výhonky na ozdobenie

Postup

  1. Kura vykostíme tak, aby bolo možné ho použiť na prípravu rolády. Zeleninu necháme povoliť. Na panvici opečieme na masle nakrájanú cibuľu, zalejeme prešľahanými vajcami, pridáme zeleninu, osolíme a okoreníme.

  2. Kura naklepeme, vzniknutý plát osolíme a dáme naň vaječnú náplň. Zavinieme do rolády a zafixujeme špagátom. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 180 °C, kým nezíska zlatistú farbu na povrchu.

  3. Bataty nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak najemno. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme bataty a restujeme ďalších 5 minút. Zalejeme vodou a varíme domäkka asi 15 až 20 minút.

  4. Uvarenú zmes rozmixujeme najemno, osolíme, okoreníme, vmiešame chilli omáčku a citrónovú šťavu. Z rolády odstránime špagát a nakrájame ju na plátky. Podávame s batatovým pyré, ozdobíme hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.