Kuracia roláda s batatovým pyré
Kuraciu roládu s batatovým pyré si nepripravíte iba jedenkrát. Je tak lahodná a zaujímavá, že sa môže podávať aj pri príležitosti slávnostnejších okamihov. Zároveň je to odľahčenejšie jedlo plné zeleniny, ktoré sa skvele kombinuje práve s batatovým pyré.
Na kuraciu roládu
1 kscelé kura
200 gmrazená zelenina (zmes mrkvy, hrášku a kukurice)
1 PLmaslo
1 kscibuľa
5 ksvajcia
soľ
mleté čierne korenie
Na batatové pyré
500 gbataty
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLslnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
2 PLsladká chilli omáčka
2 PLcitrónová šťava
hráškové výhonky na ozdobenie
Postup
Kura vykostíme tak, aby bolo možné ho použiť na prípravu rolády. Zeleninu necháme povoliť. Na panvici opečieme na masle nakrájanú cibuľu, zalejeme prešľahanými vajcami, pridáme zeleninu, osolíme a okoreníme.
Kura naklepeme, vzniknutý plát osolíme a dáme naň vaječnú náplň. Zavinieme do rolády a zafixujeme špagátom. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 180 °C, kým nezíska zlatistú farbu na povrchu.
Bataty nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak najemno. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme bataty a restujeme ďalších 5 minút. Zalejeme vodou a varíme domäkka asi 15 až 20 minút.
Uvarenú zmes rozmixujeme najemno, osolíme, okoreníme, vmiešame chilli omáčku a citrónovú šťavu. Z rolády odstránime špagát a nakrájame ju na plátky. Podávame s batatovým pyré, ozdobíme hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre