Kuracia roláda so špargľou a pečenými zemiakmi
Výborná kuracia roláda so špargľou a pečenými zemiakmi sa na stole dlho neohreje. Presvedčí vás šťavnatým a mäkkým mäsom, chutnou zeleninovou plnkou a skvelými pečenými zemiakmi. Jednoduché a zároveň tak chutné jedlo oceníte na obed, ale aj na večeru.
Ingrediencie
1 ksmrkva
1 kspetržlen
100 gzelená špargľa
1 kscelé kura (vykostené)
soľ
mleté čierne korenie
150 gstrúhaný tvrdý syr
50 gmaslo
700 gmalé zemiaky
2 ksčervená cibuľa
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na dlhšie hranolky. Zo špargle odkrojíme drevnaté časti a spolu so zeleninou varíme v osolenej vode asi 2 minúty. Potom ihneď schladíme v ľadovej vode.
Plát mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným syrom. Uprostred mäsa rozložíme zeleninu a zabalíme do rolády. Spevníme kuchynským špagátom, povrch osolíme, okoreníme a roládu opečieme na masle zo všetkých strán. Potom ju preložíme do pekáčika.
Na panvici po roláde krátko orestujeme nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a ku koncu pridáme na osminky nakrájané cibule a tymián. Všetko preložíme do pekáčika k roláde a pečieme pri 200 °C asi 40 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre