Kuracia roláda so špargľou a pečenými zemiakmi

Kuracia roláda so špargľou a pečenými zemiakmi

Výborná kuracia roláda so špargľou a pečenými zemiakmi sa na stole dlho neohreje. Presvedčí vás šťavnatým a mäkkým mäsom, chutnou zeleninovou plnkou a skvelými pečenými zemiakmi. Jednoduché a zároveň tak chutné jedlo oceníte na obed, ale aj na večeru.

Ingrediencie

  • 1 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 100 gzelená špargľa

  • 1 kscelé kura (vykostené)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 gstrúhaný tvrdý syr

  • 50 gmaslo

  • 700 gmalé zemiaky

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na dlhšie hranolky. Zo špargle odkrojíme drevnaté časti a spolu so zeleninou varíme v osolenej vode asi 2 minúty. Potom ihneď schladíme v ľadovej vode.

  2. Plát mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným syrom. Uprostred mäsa rozložíme zeleninu a zabalíme do rolády. Spevníme kuchynským špagátom, povrch osolíme, okoreníme a roládu opečieme na masle zo všetkých strán. Potom ju preložíme do pekáčika.

  3. Na panvici po roláde krátko orestujeme nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a ku koncu pridáme na osminky nakrájané cibule a tymián. Všetko preložíme do pekáčika k roláde a pečieme pri 200 °C asi 40 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.