Kuracie prsia so špenátovými špeclami
Lahodnejšie kuracie prsia so špenátovými špeclami ste ešte nejedli. A viete, čo je na nich najlepšie? Že si tie špecle pripravíte sami podľa nášho receptu. Uvidíte, že je to jednoduché a nebude vás to ani stáť veľa času.
Na kuracie prsia
600 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
2 strúčikycesnaku
čerstvé bylinky (mäta, bazalka, petržlenová vňať)
1 PLmaslo
Na špenátové špecle
300 ghrubá múka
1 štipkasoľ
100 gšpenátový pretlak
3 ksvajcia
4 strúčikycesnaku
100 gpór
200 gcherry paradajky
soľ
podľa chutimleté čierne korenie
3 PLsuché biele víno
50 mlkurací vývar
1 PLmaslo
Na dokončenie
čerstvá bazalka
parmezán
Postup
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji z oboch strán. K mäsu pridáme očistené strúčiky cesnaku, vetvičky byliniek a maslo. Suroviny preložíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 160 °C asi 10 až 15 minút. Na špecle si zmiešame hrubú múku, soľ, rozmrazený špenátový pretlak a vajcia. Premiešame a necháme aspoň 5 minút odležať.
Cez sitko na špecle prepasírujeme cesto do vriacej a osolenej vody. Varíme 2 až 3 minúty a následne vyberieme do misky. Na panvici s rozohriatym olivovým olejom speníme plátky cesnaku, pridáme svetlé časti póru nakrájaného na rezance, polovice cherry paradajok, okoreníme, zľahka osolíme a podlejeme trochou bieleho vína.
Krátko povaríme a podlejeme vývarom. Pridáme uvarené špecle a nakoniec zjemníme vychladnutým maslom. Špecle podávame s pečeným kuracím mäsom nakrájaným na plátky, doplnené o lístky bazalky a posypané strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre