Kuracie prsia so špenátovými špeclami

Kuracie prsia so špenátovými špeclami

Lahodnejšie kuracie prsia so špenátovými špeclami ste ešte nejedli. A viete, čo je na nich najlepšie? Že si tie špecle pripravíte sami podľa nášho receptu. Uvidíte, že je to jednoduché a nebude vás to ani stáť veľa času.

Na kuracie prsia

  • 600 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • čerstvé bylinky (mäta, bazalka, petržlenová vňať)

  • 1 PLmaslo

Na špenátové špecle

  • 300 ghrubá múka

  • 1 štipkasoľ

  • 100 gšpenátový pretlak

  • 3 ksvajcia

  • 4 strúčikycesnaku

  • 100 gpór

  • 200 gcherry paradajky

  • soľ

  • podľa chutimleté čierne korenie

  • 3 PLsuché biele víno

  • 50 mlkurací vývar

  • 1 PLmaslo

Na dokončenie

  • čerstvá bazalka

  • parmezán

Postup

  1. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji z oboch strán. K mäsu pridáme očistené strúčiky cesnaku, vetvičky byliniek a maslo. Suroviny preložíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 160 °C asi 10 až 15 minút. Na špecle si zmiešame hrubú múku, soľ, rozmrazený špenátový pretlak a vajcia. Premiešame a necháme aspoň 5 minút odležať.

  2. Cez sitko na špecle prepasírujeme cesto do vriacej a osolenej vody. Varíme 2 až 3 minúty a následne vyberieme do misky. Na panvici s rozohriatym olivovým olejom speníme plátky cesnaku, pridáme svetlé časti póru nakrájaného na rezance, polovice cherry paradajok, okoreníme, zľahka osolíme a podlejeme trochou bieleho vína.

  3. Krátko povaríme a podlejeme vývarom. Pridáme uvarené špecle a nakoniec zjemníme vychladnutým maslom. Špecle podávame s pečeným kuracím mäsom nakrájaným na plátky, doplnené o lístky bazalky a posypané strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.