Kuracie prsia zapečené s paradajkami a špenátom

Kuracie prsia zapečené s paradajkami a špenátom

Recept na kuracie prsia zapečené s paradajkami a špenátom je skvelým tipom na romantickú večeru. Nie je to náročný recept, nemá dlhú prípravu a napriek tomu v domácich podmienkach pripravíte takéto luxusné a lákavé jedlo. Domáce bazalkové pesto z neho urobí ešte voňavejšiu pochúťku.

Na kuracie prsia

  • 1 hrsťlistový špenát

  • 2 ksparadajky

  • 2 kskuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 125 gsyr mozzarella

  • olivový olej

Na pečené zemiaky

  • 300 gnové zemiaky

  • 1 PLolivový olej

  • 1 PLstrúhaný parmezán

  • 1 ksmenšia cuketa

Na bazalkové pesto

  • 1 hrsť(lístky) čerstvá bazalka

  • 1 strúčikcesnaku

  • 10 ksolúpané mandle

  • 100 mlolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 PLstrúhaný parmezán

Postup

  1. Špenát a paradajky očistíme a nakrájame. Mäso opatrne narežeme nožom, osolíme a okoreníme. Mozzarellu nakrájame na plátky.

  2. Do otvoru v mäse vložíme plátky paradajok, mozzarelly a špenát. Všetko zafixujeme špáradlom.

  3. Mäso potom opečieme na panvici z oboch strán a potom dopečieme v rúre pri 220 °C asi 15 minút.

  4. Zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou 1 cm, uvaríme ich v osolenej vode domäkka a precedíme. Potom ich dáme na plech a potrieme olejom, posypeme parmezánom a pečieme s mäsom asi 8 minút.

  5. Na panvici na oleji opečieme cuketové rezance, osolíme a restujeme domäkka.

  6. V mixéri rozmixujeme bazalku s cesnakom a mandľami, pridáme olej, soľ a korenie. Nakoniec pridáme aj parmezán. Všetko podávame s pripravenou cuketou a pestom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.