Kuracie prsia zapečené s paradajkami a špenátom
Recept na kuracie prsia zapečené s paradajkami a špenátom je skvelým tipom na romantickú večeru. Nie je to náročný recept, nemá dlhú prípravu a napriek tomu v domácich podmienkach pripravíte takéto luxusné a lákavé jedlo. Domáce bazalkové pesto z neho urobí ešte voňavejšiu pochúťku.
Na kuracie prsia
1 hrsťlistový špenát
2 ksparadajky
2 kskuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
125 gsyr mozzarella
olivový olej
Na pečené zemiaky
300 gnové zemiaky
1 PLolivový olej
1 PLstrúhaný parmezán
1 ksmenšia cuketa
Na bazalkové pesto
1 hrsť(lístky) čerstvá bazalka
1 strúčikcesnaku
10 ksolúpané mandle
100 mlolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
4 PLstrúhaný parmezán
Postup
Špenát a paradajky očistíme a nakrájame. Mäso opatrne narežeme nožom, osolíme a okoreníme. Mozzarellu nakrájame na plátky.
Do otvoru v mäse vložíme plátky paradajok, mozzarelly a špenát. Všetko zafixujeme špáradlom.
Mäso potom opečieme na panvici z oboch strán a potom dopečieme v rúre pri 220 °C asi 15 minút.
Zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou 1 cm, uvaríme ich v osolenej vode domäkka a precedíme. Potom ich dáme na plech a potrieme olejom, posypeme parmezánom a pečieme s mäsom asi 8 minút.
Na panvici na oleji opečieme cuketové rezance, osolíme a restujeme domäkka.
V mixéri rozmixujeme bazalku s cesnakom a mandľami, pridáme olej, soľ a korenie. Nakoniec pridáme aj parmezán. Všetko podávame s pripravenou cuketou a pestom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre