Kuracie rizoto s hráškom

Kuracie rizoto s hráškom

Čaro jednoduchých receptov spočíva v kreativite využiť málo surovín tak, aby vzniklo chutné a výživné jedlo. Kuracie rizoto s hráškom spĺňa všetky predpoklady, aby sa stalo obľúbeným rodinným jedlom.

Ingrediencie

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 400 gguľatozrnná ryža

  • 100 mlbiele víno

  • 500 mlzeleninový vývar

  • 200 gpečené kuracie mäso

  • 100 ghrášok

  • 1čerstvý tymián

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 1 PLmaslo

  • 50 gparmezán

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • klíčky na zdobenie

Postup

  1. Na panvici nahrejeme olej, opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu a restujeme ďalších 5 minút. Podlejeme vínom a necháme zredukovať. Akonáhle sa víno odparí, prilievame postupne zeleninový vývar. Prilievame vždy ďalšiu dávku vývaru, až kým ho nespotrebujeme.

  2. Do ryže pridáme nakrájané mäso, hrášok, tymián a premiešame. Nakoniec prilejeme smotanu, primiešame maslo s parmezánom, osolíme a okoreníme.

  3. Rizoto rozdelíme na taniere, ozdobíme klíčkami a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.