Kuracie rizoto s hráškom
Čaro jednoduchých receptov spočíva v kreativite využiť málo surovín tak, aby vzniklo chutné a výživné jedlo. Kuracie rizoto s hráškom spĺňa všetky predpoklady, aby sa stalo obľúbeným rodinným jedlom.
Ingrediencie
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
400 gguľatozrnná ryža
100 mlbiele víno
500 mlzeleninový vývar
200 gpečené kuracie mäso
100 ghrášok
1čerstvý tymián
100 mlsmotana na varenie
1 PLmaslo
50 gparmezán
soľ
mleté čierne korenie
klíčky na zdobenie
Postup
Na panvici nahrejeme olej, opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu a restujeme ďalších 5 minút. Podlejeme vínom a necháme zredukovať. Akonáhle sa víno odparí, prilievame postupne zeleninový vývar. Prilievame vždy ďalšiu dávku vývaru, až kým ho nespotrebujeme.
Do ryže pridáme nakrájané mäso, hrášok, tymián a premiešame. Nakoniec prilejeme smotanu, primiešame maslo s parmezánom, osolíme a okoreníme.
Rizoto rozdelíme na taniere, ozdobíme klíčkami a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre