Kuracie špízy s chimichurri omáčkou a šalátom z quinoy sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Nezáleží ani na ročnom období, ani na tom, či ich pripravujete na oslavu alebo na bežný obed. Jednoducho ich vyskúšajte a spoznajte nové chute. Vždy budete spokojní.
600 gkuracie stehná
soľ
2 PLúdená mletá paprika
50 mlolivový olej
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
3 strúčikycesnaku
60 gzelené chilli papričky
60 gčerstvá mäta
60 gčerstvá petržlenová vňať
20 gslnečnicové semienka
20 gtekvicové semienka
3 PLjablčný ocot
180 gquinoa
400 gšošovica z konzervy
60 gzelené chilli papričky
60 gčerstvá petržlenová vňať
60 gčerstvá mäta + na ozdobenie
mleté čierne korenie
20 mlolivový olej
Stehná nakrájame na kúsky a dáme ich do misy. Ochutíme ich soľou, údenou paprikou, olejom a citrónovou šťavou. Premiešame a necháme 30 minút marinovať. Potom napicháme na špízy.
Quinou uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej a osolenej vode. Po uvarení ju precedíme a necháme odkvapkať.
Cesnak olúpeme, chilli papričku nakrájame na menšie kúsky, mätu a petržlenovú vňať natrháme a všetko dáme do mixéra. Pridáme semienka, jablčný ocot a osolíme. Všetko rozmixujeme.
Šošovicu dáme do misy a pridáme varenú quinou. Chilli papričku na šalát rozkrojíme, odstránime semienka a nakrájame na drobno. Petržlenovú vňať a mätu nakrájame na drobno.
Všetko pridáme k šošovici a quinoe. Premiešame a ochutíme soľou, korením a olivovým olejom. Panvicu potrieme olivovým olejom.
Špízy potom pečieme na rozpálenej panvici pozvoľna z každej strany asi 6 minút. Hotové podávame so šošovicovým šalátom a preliate omáčkou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.