Kuracie štvrťky s jablkami a tekvicou

Kuracie štvrťky s jablkami a tekvicou

Jednoducho vyzerajú a chutia skvele. Kuracie štvrťky s jablkami a tekvicou si vychutnáte najlepšie v spoločnosti svojich najbližších. A tiež sa vám bude pozdávať nenáročná príprava a postup, kedy všetko dáte na jeden pekáč a vložíte do rúry.

Ingrediencie

  • 3 PLolivový olej

  • 1 kscitrón (šťava a najemno nastrúhaná kôra)

  • 4 strúčikycesnaku

  • 4 kszadné kuracie štvrte

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 kstekvica Hokkaido (zbavená semienok, nakrájaná na polkolieska)

  • 2 ksjablko (zbavené semienok, nakrájané na osminky)

  • 2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. V miske prešľaháme olej s citrónovou šťavou, kôrou a prelisovaným cesnakom. Mäso zo všetkých strán dôkladne osolíme, okoreníme a potrieme ochuteným olejom.

  2. V druhej miske premiešame nakrájanú tekvicu s jablkami a so zvyšnou marinádou. Rozložíme na plech, poukladáme kuracie štvrťky, mierne podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.