Kuracie štvrťky s jablkami a tekvicou
Jednoducho vyzerajú a chutia skvele. Kuracie štvrťky s jablkami a tekvicou si vychutnáte najlepšie v spoločnosti svojich najbližších. A tiež sa vám bude pozdávať nenáročná príprava a postup, kedy všetko dáte na jeden pekáč a vložíte do rúry.
Ingrediencie
3 PLolivový olej
1 kscitrón (šťava a najemno nastrúhaná kôra)
4 strúčikycesnaku
4 kszadné kuracie štvrte
soľ
mleté čierne korenie
1 kstekvica Hokkaido (zbavená semienok, nakrájaná na polkolieska)
2 ksjablko (zbavené semienok, nakrájané na osminky)
2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
Postup
V miske prešľaháme olej s citrónovou šťavou, kôrou a prelisovaným cesnakom. Mäso zo všetkých strán dôkladne osolíme, okoreníme a potrieme ochuteným olejom.
V druhej miske premiešame nakrájanú tekvicu s jablkami a so zvyšnou marinádou. Rozložíme na plech, poukladáme kuracie štvrťky, mierne podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre