Kuracie závitky so špenátom a syrom
Farebné jedlo upúta pozornosť okamžite. Kuracie závitky so špenátom a syrom sú doslova reklamou na jarné jedlo plné sviežich chutí. Tieto závitky si najlepšie vychutnáte s jednoduchou prílohou, akou sú napríklad aj varené zemiaky.
Ingrediencie
4 kskuracie stehenné rezne s kožou
soľ
mleté farebné korenie
1 hrsťlistový špenát
olivový olej
1 strúčikcesnaku
1 kscibuľa
4 plátkyhydinová šunka
4 plátkycheddar syr
120 gsmotanový syr k servírovaniu
1/4 ČLmletá červená sladká paprika
2 PLhladká múka
maslo
uvarené zemiaky k servírovaniu
Postup
Mäso očistíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Špenát umyjeme a osušíme. Na panvici na oleji opečieme najemno nakrájaný cesnak, pridáme špenát, necháme zmäknúť a osolíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno.
Na pripravené mäso (kožou nadol) položíme plátky šunky, syra a poukladáme vychladnutý špenát. Plátky zavinieme a zafixujeme kuchynským špagátom.
V hrnci opečieme na oleji a lyžici masla cibuľu. Pridáme rolky, opečieme, kým nezískajú zlatistú farbu, prisypeme papriku, premiešame a ihneď zalejeme vriacou vodou, približne do dvoch tretín výšky mäsa. Osolíme a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
Závitky vyberieme a omáčku zahustíme svetlou zásmažkou, varíme ďalších 10 minút. Zo závitkov odstránime špagáty.
Omáčku dochutíme soľou a pridáme 3 lyžice smotanového syra a okoreníme. Závitky podávame so zemiakmi, pripravenou omáčkou a smotanovým syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre