Kuskus s kurkumou a kuracím mäsom
Nemusíte servírovať zvlášť prílohu a zvlášť hlavné jedlo. Jednoducho ich zmiešajte a vznikne vám kuskus s kurkumou a kuracím mäsom. Je to farebné, chutné a voňavé jedlo, ktoré vás tak trošku prenesie do ďalekého Orientu.
Ingrediencie
4 strúčikycesnaku
200 gmrkva
300 gvykostené kuracie stehná
2 ČLkurkuma
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
olivový olej
650 mlkurací vývar
2 kscibuľa
2 ČLkorenie garam masala
1 kschilli papričky
250 gkuskus
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
6 vetvičiekplocholistý petržlen
Postup
Cesnak a mrkvu olúpeme, kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky. Mäso dáme do misky, pridáme prelisovaný cesnak a lyžičku kurkumy. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme 3 lyžicami olivového oleja.
Kuracie mäso sprudka orestujeme na panvici a po 8 minútach odložíme na bok. Vývar privedieme k varu v ďalšom hrnci. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, dáme do výpeku na panvici a prilejeme 2 lyžice olivového oleja. Cibuľu nakrájame na drobno a pridáme ju do panvice. Spoločne 5 minút restujeme.
Potom vrátime mäso, vmiešame zvyšok korenia, osolíme, zalejeme polovicou vývaru a pod pokrievkou varíme asi 30 minút. Nakoniec prisypeme múku, zalejeme zvyšným vývarom, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť asi 10 minút. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre