Kúzelný citrónový koláč
V čom asi spočíva čaro kúzelného citrónového koláča? To sa dozviete, keď ho upečiete a rozkrojíte. Jemné a nadýchané cesto bude vyzerať trochu inak, než ste bežne zvyknutí. Netreba sa toho obávať, príprava je naozaj jednoduchá.
Ingrediencie
4 ksvajcia
200 gkrupicový cukor
100 gmaslo
200 ghladká múka
60 mlcitrónová šťava
2 PLnastrúhaná citrónová kôra
500 mlvlažné plnotučné mlieko
červené ríbezle na ozdobenie
práškový cukor na posypanie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmäknutým maslom do peny. Potom vmiešame polovicu hladkej múky, citrónovú šťavu a kôru a tiež vlažné mlieko. Potom prisypeme zvyšnú múku a bielky vyšľahané dotuha. Hotové cesto má riedku konzistenciu. Pekáčik alebo formu s rozmermi 20x20 cm vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do neho cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Potom pomocou papiera koláč vyberieme, papier opatrne odstránime a nakrájame na porcie. Koláč by nám mal na reze vytvoriť rôzne vrstvy. Ozdobíme ríbezľami a na záver môžeme pocukrovať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre