Kysnutý koláč s ovocím a mrveničkou

Kysnutý koláč s ovocím a mrveničkou

Tradičné recepty nikdy nevyjdú z módy. Keď kysnutý koláč s ovocím a mrveničkou rozvonia celú kuchyňu, istotne to nezostane bez povšimnutia. Jemné cesto, lesné ovocie a maslová mrvenička sú dostatočnou pozvánkou pre všetkých milovníkov sladkého.

Na kysnuté cesto

  • 250 gpolohrubá múka

  • 10 gdroždie

  • 200 mlmlieko

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 2 ksžĺtky

  • 1 balenielístkové cesto

  • 40 grastlinný olej

Na ovocnú náplň

  • 300 govocie (napr. jahody, čučoriedky, broskyne, ostružiny)

Na mrveničku

  • 20 gmaslo

  • 20 gkrupicový cukor

  • 30 ghrubá múka

Postup

  1. Do misy preosejeme múku a do stredu urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Zalejeme polovicou vlažného mlieka a pridáme lyžičku cukru. V teple necháme vzísť kvások.

  2. Ku kvásku pridáme cukor, štipku soli, žĺtky, vanilkový cukor, zvyšné vlažné mlieko, olej a všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.

  3. Potom cesto rozotrieme do koláčovej formy s priemerom 28 cm a necháme asi 15 minút kysnúť.

  4. Ovocie očistíme, veľké kusy nakrájame na plátky a rozložíme na povrch cesta. Posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme zmiešaním masla, cukru a múky. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.