Letné dovolenkové Ceviche sú mimoriadne svieže jedlo. Ceviche sú vlastne národným jedlom Peru a pripravujú sa zo surovej ryby, ktorá nasiakne chuť omáčky. Dôležité je nevynechať limetku, ktorá pri kontakte s mäsom spôsobí jeho blednutie. Dokonca existuje špeciálna odroda limetky, ktorá sa pestuje iba na severe Peru a používa sa na prípravu tohto jedla. Vyskúšajte a ochutnajte toto nezvyčajné jedlo.
250 gčerstvé rybie filety (napr. morský vlk, platesa, halibut)
3 kslimetková šťava z 3 limetiek
chilli papričky
2 strúčikycesnaku
6 vetvičiekčerstvý koriander
1 kscitrónová tráva
1 a 1/2 cmčerstvý zázvor
1 PLtrstinový cukor
rybia omáčka podľa chuti
šalát mix podľa chuti
reďkovka
jarná cibuľka
klíčky
Rybu nakrájame na plátky a rozložíme na tanier tak, aby sa neprekrývali. Marinujeme približne 30 minút v omáčke z limetkovej šťavy a chilli, do ktorej sme pridali na jemno nasekaný cesnak, koriander, nasekanú citrónovú trávu, strúhaný zázvor a trochu trstinového cukru a rybej omáčky.
Omáčka by mala byť ľahko pikantná, sladkokyslá, pomer ingrediencií ale môžeme prispôsobiť podľa preferencií. Ceviche podávame napríklad so zmesou šalátu, s reďkovkami, jarnou cibuľkou, klíčkami alebo napríklad s batátovými chipsami alebo pečivom, preliate trochou marinády. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.