Letné dovolenkové Ceviche

Letné dovolenkové Ceviche

Letné dovolenkové Ceviche sú mimoriadne svieže jedlo. Ceviche sú vlastne národným jedlom Peru a pripravujú sa zo surovej ryby, ktorá nasiakne chuť omáčky. Dôležité je nevynechať limetku, ktorá pri kontakte s mäsom spôsobí jeho blednutie. Dokonca existuje špeciálna odroda limetky, ktorá sa pestuje iba na severe Peru a používa sa na prípravu tohto jedla. Vyskúšajte a ochutnajte toto nezvyčajné jedlo.

Ingrediencie

  • 250 gčerstvé rybie filety (napr. morský vlk, platesa, halibut)

  • 3 kslimetková šťava z 3 limetiek

  • chilli papričky

  • 2 strúčikycesnaku

  • 6 vetvičiekčerstvý koriander

  • 1 kscitrónová tráva

  • 1 a 1/2 cmčerstvý zázvor

  • 1 PLtrstinový cukor

  • rybia omáčka podľa chuti

Na dokončenie

  • šalát mix podľa chuti

  • reďkovka

  • jarná cibuľka

  • klíčky

Postup

  1. Rybu nakrájame na plátky a rozložíme na tanier tak, aby sa neprekrývali. Marinujeme približne 30 minút v omáčke z limetkovej šťavy a chilli, do ktorej sme pridali na jemno nasekaný cesnak, koriander, nasekanú citrónovú trávu, strúhaný zázvor a trochu trstinového cukru a rybej omáčky.

  2. Omáčka by mala byť ľahko pikantná, sladkokyslá, pomer ingrediencií ale môžeme prispôsobiť podľa preferencií. Ceviche podávame napríklad so zmesou šalátu, s reďkovkami, jarnou cibuľkou, klíčkami alebo napríklad s batátovými chipsami alebo pečivom, preliate trochou marinády. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Ryby
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.