Linecké košíčky plnené malinovou penou
Linecké koláčiky plnené malinovou penou zmiznú zo stole takmer okamžite. Pravda je, že keďže sú naplnené penou zo smotany a žervé, ich trvanlivosť ani nie je najdlhšie. A aj keby ste ich skladovali v chladničke, vďaka pene postupne zmäknú. Ale ako výnimočná maškrta obstoja na jednotku.
Na cesto
100 gmaslo
200 ghladká múka
50 gpráškový cukor
1 štipkasoľ
1 ksžĺtok
Na krém
150 mlsmotana na šľahanie
250 gsyr žervé (Lučina a pod.)
5 PLhustý malinový džem
Postup
Deň vopred si pripravíme linecké cesto. Maslo nakrájame na kocky a rýchlo spracujeme s múkou, cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Cesto zabalíme a necháme v chladničke do druhého dňa. Potom z neho odlomíme kúsky, ktoré natlačíme do formičiek na menšie medvedie labky. Naplnené naukladáme jednu vedľa druhej na plech a pečieme pri 175 °C približne 20 minút. Vychladnuté vyklopíme z formičiek.
Smotanu ušľaháme so žervé a opatrne primiešame džem. Krémom naplníme cukrárske vrecko a vždy dva a dva koláčiky zliepame krémom k sebe. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre