Losos pečený v papilote

Losos pečený v papilote

Takto pripravená ryba zachutí aj najväčším odporcom. Losos pečený v papilote so zeleninou je šťavnatý a doslova nasiaknutý vôňou bazalky. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý kompletne pripravíte do menej ako jednej hodiny.

Ingrediencie

  • 40 gbulgur

  • 1 strúčikcesnak

  • 150 g(filety) losos

  • soľ

  • 100 gcherry paradajky

  • 1 ČLkapary

  • 15 gčierne olivy

  • 1 ksšalotka

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 4 PLvoda

Postup

  1. Bulgur opláchneme horúcou vodou. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Filet z lososa tiež umyjeme. Pripravíme si hárok papiera na pečenie, uprostred neho rozložíme bulgur, naň položíme lososa a ľahko ich osolíme. Ďalej pridáme na papier cherry paradajky, kapary, olivy, nakrájaný cesnak, na kusy nakrájanú šalotku a čerstvú bazalku. Na záver všetko prelejeme citrónovou šťavou a vodou. Celú náplň uzavrieme do tvaru papierového vrecka.

  2. Jednu voľnú stranu papiera prehneme cez náplň a potom začneme voľné okraje pozdĺž celej náplne postupne prehýbať smerom k stredu vrecka, aby sme papilot utesnili. Postupujeme od jedného okraja smerom k druhému. Hotový papilot preložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 190 – 200 °C asi 20 až 25 minút. Ihneď po upečení papilot rozrežeme a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.