Losos pečený v papilote
Takto pripravená ryba zachutí aj najväčším odporcom. Losos pečený v papilote so zeleninou je šťavnatý a doslova nasiaknutý vôňou bazalky. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý kompletne pripravíte do menej ako jednej hodiny.
Ingrediencie
40 gbulgur
1 strúčikcesnak
150 g(filety) losos
soľ
100 gcherry paradajky
1 ČLkapary
15 gčierne olivy
1 ksšalotka
1 hrsťčerstvá bazalka
1 PLcitrónová šťava
4 PLvoda
Postup
Bulgur opláchneme horúcou vodou. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Filet z lososa tiež umyjeme. Pripravíme si hárok papiera na pečenie, uprostred neho rozložíme bulgur, naň položíme lososa a ľahko ich osolíme. Ďalej pridáme na papier cherry paradajky, kapary, olivy, nakrájaný cesnak, na kusy nakrájanú šalotku a čerstvú bazalku. Na záver všetko prelejeme citrónovou šťavou a vodou. Celú náplň uzavrieme do tvaru papierového vrecka.
Jednu voľnú stranu papiera prehneme cez náplň a potom začneme voľné okraje pozdĺž celej náplne postupne prehýbať smerom k stredu vrecka, aby sme papilot utesnili. Postupujeme od jedného okraja smerom k druhému. Hotový papilot preložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 190 – 200 °C asi 20 až 25 minút. Ihneď po upečení papilot rozrežeme a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre