Mäsom plnené chlebové placky

Mäsom plnené chlebové placky

Mäsom plnené chlebové placky nepotrápia vaše kulinárske zručnosti na maximum. Stačí, keď si vymiešate mäsovú zmes a vytvoríte karbonátky, ktoré opečiete a potom vložíte do hotovej chlebovej placky spolu s množstvom zeleniny. Je to rýchle, chutné a spestrí to vaše bežné denné menu.

Na mäsové karbonátky

  • 500 gbravčové mleté mäso

  • 1 ksna hrubo nastrúhaná cibuľa

  • 4 strúčikyjemne nasekaného cesnaku

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • rastlinný olej

  • 4 kschlieb (typu pita chlieb, vhodné na plnenie)

  • 4 ksparadajky nakrájané na plátky

  • 1 ksjarná cibuľka nakrájaná na jemno

  • 1/2 hlávkanakrájaná červená kapusta

  • grécky jogurt k podávaniu

Postup

  1. Mleté mäso dáme do misy so všetkými ostatnými ingredienciami na karbonátky. Dôkladne premiešame a zo zmesi tvarujeme karbonátky požadovanej veľkosti.

  2. Karbonátky opečieme na malom množstve oleja, z oboch strán, do zlatista na panvici. Chlebové placky narežeme a naplníme paradajkami, cibuľkou, kapustou a pripravenými karbonátkami. Podávame s jogurtom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.