Mäsová sekaná plnená vajíčkom
Mäsová sekaná je stará známa klasika v mnohých slovenských kuchyniach. Zaslúžila by si malú zmenu, napríklad aj tým, že do jej stredu uložíte varené vajíčka a celú ju zabalíte do plátkov slaniny. Získate tak krásny prierez, ale aj extra chrumkavosť. Bude to radosť, takto si ju vychutnať s varenými zemiakmi.
Ingrediencie
7 ksvajcia
1000 gmleté mäso (mix hovädzieho a bravčového)
1 ČLsoľ
mleté čierne korenie
120 gstrúhanka
2 PLplnotučná horčica
3 kscibuľa
2 strúčikyprelisovaného cesnaku
3 PLnasekaná čerstvá pažítka
3 PLnasekaný hladkolistý petržlen na ozdobenie
1 štipkamuškátový kvet
maslo na vymazanie formy
150 gplátková anglická slanina
Postup
Štyri vajcia uvaríme na tvrdo, potom ich sprudka schladíme a olúpeme. Mleté mäso premiešame so zvyšnými vajciami, soľou, korením, strúhankou a horčicou. Do zmesi pridáme olúpanú, na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pažítku s petržlenovou vňaťou a všetko dochutíme štipkou muškátového kvetu. Spoločne dôkladne premiešame.
Formu na chlebíček s dĺžkou 22 cm vymažeme maslom a vyložíme plátkami slaniny. Formu vyplníme polovicou mäsovej zmesi, povrch rovnomerne pokladieme uvarenými vajciami a nakoniec formu dorovnáme druhou polovicou mäsovej zmesi.
Pečieme pri 170 °C asi 50 minút, potom sekanú vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a dopečieme do chrumkava, približne 20 minút. Upečené ozdobíme vetvičkou petržlenovej vňate a podávame napríklad s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre