Mäsová sekaná plnená vajíčkom

Mäsová sekaná plnená vajíčkom

Mäsová sekaná je stará známa klasika v mnohých slovenských kuchyniach. Zaslúžila by si malú zmenu, napríklad aj tým, že do jej stredu uložíte varené vajíčka a celú ju zabalíte do plátkov slaniny. Získate tak krásny prierez, ale aj extra chrumkavosť. Bude to radosť, takto si ju vychutnať s varenými zemiakmi.

Ingrediencie

  • 7 ksvajcia

  • 1000 gmleté mäso (mix hovädzieho a bravčového)

  • 1 ČLsoľ

  • mleté čierne korenie

  • 120 gstrúhanka

  • 2 PLplnotučná horčica

  • 3 kscibuľa

  • 2 strúčikyprelisovaného cesnaku

  • 3 PLnasekaná čerstvá pažítka

  • 3 PLnasekaný hladkolistý petržlen na ozdobenie

  • 1 štipkamuškátový kvet

  • maslo na vymazanie formy

  • 150 gplátková anglická slanina

Postup

  1. Štyri vajcia uvaríme na tvrdo, potom ich sprudka schladíme a olúpeme. Mleté mäso premiešame so zvyšnými vajciami, soľou, korením, strúhankou a horčicou. Do zmesi pridáme olúpanú, na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pažítku s petržlenovou vňaťou a všetko dochutíme štipkou muškátového kvetu. Spoločne dôkladne premiešame.

  2. Formu na chlebíček s dĺžkou 22 cm vymažeme maslom a vyložíme plátkami slaniny. Formu vyplníme polovicou mäsovej zmesi, povrch rovnomerne pokladieme uvarenými vajciami a nakoniec formu dorovnáme druhou polovicou mäsovej zmesi.

  3. Pečieme pri 170 °C asi 50 minút, potom sekanú vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a dopečieme do chrumkava, približne 20 minút. Upečené ozdobíme vetvičkou petržlenovej vňate a podávame napríklad s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.