Makové lievance so slivkovým lekvárom

Makové lievance so slivkovým lekvárom

Sladkosť ako makové lievance s lekvárom poteší každého maškrtníka. Nadýchané a mäkučké cesto doplňte slivkovým lekvárom s rumom a ozdobte čiapočkou zo šľahačky. So šálkou čaju alebo s teplým mliekom budú neodolateľné.

Na cesto

  • 1 baleniesušené droždie

  • 300 mlmlieko

  • 60 gkrupicový cukor

  • 150 ghladká múka

  • 100 gmak mletý

  • 1 štipkasoľ

  • 3 ksvajcia

  • 200 gkyslá smotana

  • 40 mlrum

  • 70 gsušené slivky

  • slnečnicový olej na smaženie

Na dokončenie

  • 400 gslivkový lekvár

  • 3 PLrum

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 1 PLpráškový cukor

  • 1 ČLmletá škorica

Postup

  1. Z droždia, polovice mlieka a časti cukru pripravíme kvások. Zvyšnú múku preosejeme do misy, premiešame so zvyšným cukrom, makom, štipkou soli a prepracujeme s kváskom, vajciami, kyslou smotanou a rumom. Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu.

  2. Nakoniec zapracujeme nadrobno nasekané sušené slivky a cesto necháme kysnúť v teple asi 40 minút.

  3. Panvicu na lievance rozohrejeme a potrieme olejom. Pozvoľna smažíme lievance z oboch strán do zlatista.

  4. Lekvár nahrejeme a zmiešame s rumom. Smotanu vyšľaháme s cukrom a škoricou do tuha. Lievance podávame s lekvárom a šľahačkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.