Makové palacinky s lemon curd

Makové palacinky s lemon curd

Mak a citrón je dvojica, ktorej to spolu ladí a dá sa využiť pri príprave mnohých sladkých dobrôt. Makové palacinky s lemon curd krémom sú jedným z najlepších ukážok, kde sa tieto dve ingrediencie dokonale prepoja. V podstate ide o bežné palacinkové cesto obohatené celým makom a podávané s jemným smotanovým krémom a sviežim lemon curd. Odporúčame všetkými desiatimi.

Na cesto

  • 300 mlmlieko

  • 1 ksvajce

  • 1 štipkasoľ

  • 140 ghladká múka

  • 30 gcelý mak

  • rastlinný olej na opekanie palaciniek

Na lemon curd

  • 4 ksžĺtky

  • 150 gkrupicový cukor

  • 100 mlcitrónová šťava

  • 2 ksnastrúhaná citrónová kôra z 2 citrónov

  • 1 štipkasoľ

  • 100 gmaslo

Na náplň

  • 250 gčerstvý syr alebo ricotta

  • 60 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

Na dokončenie

  • ovocie na ozdobenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Mlieko zmiešame s vajcom, preosiatou múkou a makom. Spracujeme na hladké cesto a necháme odležať asi 30 minút na chladnom mieste. Potom nahrejeme panvicu, vymažeme olejom a cesto na ňu v tenkej vrstve nalejeme. Opečieme z oboch strán. Takto pripravíme palacinky z celého množstva cesta.

  2. Žĺtky zmiešame v miske s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou a soľou. Nad horúcim vodným kúpeľom miešame do zhustnutia. Potom odstavíme a vmiešame zmäknuté maslo. Vložíme do chladničky stuhnúť a necháme odležať do druhého dňa. Po odležaní prešľaháme.

  3. Smotanový syr zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Palacinky naplníme plnkou a lemon curd krémom. Zložíme a podávame s ovocím, posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Hlavné jedlá
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.