Zdroj: Shutterstock
Makový koláč
A okrem toho, že chutí naozaj lahodne a šťavnato, máte ho spravený do pár minút a k výrobe vám bude stačiť týchto zopár ingrediencií.
Ingrediencie
300 gmak
300 gpolohrubá múka
300 gpráškový cukor
2 ksvajcia
1 ksprášok do pečiva
3 dclmlieko
100 gmasť alebo maslo
Poleva
200 gpráškový cukor
2 ksbielky
citrónová šťava
Postup
Najprv si vymiešame vajcia s cukrom a pridáme roztopené maslo alebo masť, podľa toho, čo vám viac vyhovuje.
Do tejto zmesy začneme postupne na striedačku sypať múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko.
Keď máme takto krásne zarobené cesto, pridáme pomletý mak. Ak chcete mať koláč nižší, použijete väčší plech, ktorý pred tým, ako doň nalejete cesto, vymastíte a vymúčite.
Koláč pečieme pri teplote 200° cca 30 minút. Cesto si však treba kontrolovať a párkrát doňho štuchnúť špáradlom.
Náš tip: Vrch koláča si môžete ozdobiť ovocím podľa chuti. My sme vyskúšali čučoriedky.
Poleva
Počas toho, ako sa vám koláč pečie, si pripravíte polevu.
Najprv si z bielok vyšľaháte sneh, potom pridáte cukor a šťavu podľa chuti. My máme radšej kyslejšie polevy, takže šťavy sme pridali viac.
Ihneď, ako vytiahnete koláč z rúry, polejte ho pripravenou polevou.
Koláč bude tuhnúť približne hodinku-dve, potom už je len na vás, koľko kúskov zjete. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre