Makový puding

Makový puding

Ochutnali ste už niekedy makový puding? Pripraviť ho je jednouchšie než sa môže zdať a bude vám na to stačiť iba niekoľko ingrediencií. Zaujímavý dezert môžete pripraviť vopred a uchovávať v chladničke alebo ho uvariť čerstvo a potešiť nejednu návštevu, ktorá prišla tak trochu neohlásene. Veď kto by nemal rád puding? A tento je naozaj netradičný.

Na makový puding

  • 500 mlmlieko

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 baleniepudingový prášok s kokosovou príchuťou

  • 2 PLcelý mak

Na dokončenie

  • 100 ml40 % smotana na šľahanie

  • ovocie na ozdobenie (napríklad figy)

Postup

  1. V hrnci premiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a mak. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme asi 2 minúty.

  2. Zmes nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou.

  3. Na puding po vychladnutí nastriekame šľahačku a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.