Makový puding
Ochutnali ste už niekedy makový puding? Pripraviť ho je jednouchšie než sa môže zdať a bude vám na to stačiť iba niekoľko ingrediencií. Zaujímavý dezert môžete pripraviť vopred a uchovávať v chladničke alebo ho uvariť čerstvo a potešiť nejednu návštevu, ktorá prišla tak trochu neohlásene. Veď kto by nemal rád puding? A tento je naozaj netradičný.
Na makový puding
500 mlmlieko
60 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
1 baleniepudingový prášok s kokosovou príchuťou
2 PLcelý mak
Na dokončenie
100 ml40 % smotana na šľahanie
ovocie na ozdobenie (napríklad figy)
Postup
V hrnci premiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a mak. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme asi 2 minúty.
Zmes nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou.
Na puding po vychladnutí nastriekame šľahačku a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre