Zdroj: Shutterstock
Marcipánová kakaová torta s krémom a jahodami
Nádherné stolovanie v záhrade, skvelá spoločnosť, sezónne dezerty ako z kuchyne anglickej lady. To všetko si môžeme predsa dopriať aj my, priamo u nás doma.
Cesto
170 gzmäknuté maslo
65 gmarcipán
90 gkryštálový cukor
4 ksvajcia
60 gkukuričný škrob
80 ghrubá múka
2 PLkakao
tuk a hrubá múka na vymastenie tortovej formy
Krém
150 gzmäknuté maslo
100 gcukor
200 gsyr žervé
Jahodová poleva
500 gjahody
2 balenievanilkový cukor
Cesto
Rúru predhrejeme na 190 °C.
Oddelíme žĺtky od bielkov.
Zmiešame múku, škrob a kakaový prášok.
Tortovú formu vymažeme maslom alebo iným tukom a vysypeme hrubou múkou.
Z masla, marcipánu a tretiny cukru vypracujeme v robote hladkú zmes.
Po jednom do zmesi zašľaháme vajce.
Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh.
Tretinu snehu vmiešame do žĺtkovej zmesi, potom vmiešame múku a nakoniec opatrne zvyšok snehu.
Nalejeme do formy, povrch uhladíme a pečieme asi 40 minút.
Hotový korpus necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme na mriežku a necháme ho úplne vychladnúť.
Krém
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, potom po troche pridávame syr typu žervé.
Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou, guľatou špičkou a krém nanesieme na korpus.
Jahodová poleva
Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a odstopkujeme. Pokrájame na štvrtiny.
Tretinu jahôd vložíme do mixéra a spolu s vanilkovými cukrami rozmixujeme.
Zdobenie
Jahodovú dreň precedíme od jadierok cez jemné sitko, zalejeme ňou tortu a posypeme ju jahodami.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre