Marcipánové srdce
Srdce je dokonalým symbolom lásky. Vytvorte si vlastné umelecké dielo a upečte marcipánové srdce, ktoré lásku vyjadrí na prvý pohľad. Táto torta bude v tvare srdca a s množstvom vykrojených ozdôb z marcipánovej hmoty. Sladká, chutná, čokoládová – čo viac dodať.
Na korpus
150 gkvalitná horká čokoláda
100 gmaslo
6 ksvajcia
120 gkrupicový cukor
120 gpolohrubá múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
tuk na vymastenie formy
hrubá múka na vysypanie formy
Na náplň
200 ml33 % smotana na šľahanie
40 gkakao
50 gkrupicový cukor
100 ghorká čokoláda
100 gmaslo
Na dokončenie
200 gmarcipán (hotová marcipánová hmota)
50 gkakao
Postup
Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a necháme ochladiť. Maslo nakrájame na kúsky a vyšľaháme ho s čokoládou do peny. Postupne zašľahávame žĺtky. Bielky s cukrom vyšľaháme do hustého snehu.
Obe hmoty spojíme a nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Hotové cesto naplníme do tortovej formy v tvare srdca, ktorú vymažeme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme. Korpus vodorovne rozkrojíme na 3 diely.
Smotanu zvaríme s kakaom a cukrom, odstavíme a pridáme kúsky čokolády. Miešame do rozpustenia a potom vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyšľaháme so zmäknutým maslom na hladký krém, ktorý rozdelíme na 3 diely. Dva diely použijeme na zlepenie korpusov a tretím dielom potrieme celý povrch torty. Tortu uložíme do chladničky stuhnúť.
Časť marcipánovej hmoty vyvaľkáme a vykrojíme 10 srdiečok. Asi 30 g hmoty prepracujeme s lyžičkou kakaa a rozvaľkáme. Vykrojíme tiež 10 srdiečok. Potom hmotu prepracujeme so zvyšným kakaom a rozvaľkáme plát hrubý 2 mm, ktorým potiahneme celú tortu. Zvyšnú hmotu znovu vyvaľkáme a vykrojíme srdiečka. Srdiečkami ozdobíme povrch torty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre