Marhuľový koláč s mandľovými hranolkami a marcipánom

Marhuľový koláč s mandľovými hranolkami a marcipánom

Ak by vás na túto dobrotu nenalákal názov receptu, vôňa čerstvo upečeného koláča bude jasným signálom, že môžete chystať tanieriky a dezertné vidličky. Marhuľový koláč s mandľovými hranolkami a marcipánom rozhodne stojí za vyskúšanie. Stane sa hitom, o tom sme presvedčení.

Na cesto

  • 150 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 100 gmarcipán

  • 4 ksvajcia

  • 250 ghladká múka

  • 50 gkukuričný škrob

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 100 mlmlieko

Na náplň

  • 150 mlsmotana na šľahanie

  • 4 ksvajcia

  • 100 gpráškový cukor

  • 400 gmarhule (môžu byť čerstvé alebo kompótové)

  • 60 gmandľové hranolky

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Následne postupne po kúskoch pridávame marcipán a stále šľaháme. Potom pridáme žĺtky a vyšľaháme znovu do peny.

  2. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku so škrobom a kypriacim práškom a nakoniec prilejeme mlieko.

  3. Hotové cesto rozotrieme do formy vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou. Smotanu zmiešame s vajcami a cukrom. Náplň nalejeme na cesto a potom poukladáme polovice marhúľ. Marhule posypeme mandľovými hranolkami.

  4. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájame na jednotlivé rezy. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.