Marhuľový koláč s mandľovými hranolkami a marcipánom
Ak by vás na túto dobrotu nenalákal názov receptu, vôňa čerstvo upečeného koláča bude jasným signálom, že môžete chystať tanieriky a dezertné vidličky. Marhuľový koláč s mandľovými hranolkami a marcipánom rozhodne stojí za vyskúšanie. Stane sa hitom, o tom sme presvedčení.
Na cesto
150 gmaslo
100 gpráškový cukor
100 gmarcipán
4 ksvajcia
250 ghladká múka
50 gkukuričný škrob
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
100 mlmlieko
Na náplň
150 mlsmotana na šľahanie
4 ksvajcia
100 gpráškový cukor
400 gmarhule (môžu byť čerstvé alebo kompótové)
60 gmandľové hranolky
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Následne postupne po kúskoch pridávame marcipán a stále šľaháme. Potom pridáme žĺtky a vyšľaháme znovu do peny.
Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku so škrobom a kypriacim práškom a nakoniec prilejeme mlieko.
Hotové cesto rozotrieme do formy vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou. Smotanu zmiešame s vajcami a cukrom. Náplň nalejeme na cesto a potom poukladáme polovice marhúľ. Marhule posypeme mandľovými hranolkami.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájame na jednotlivé rezy. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre